Fagdag for videregående

PRAKTISK INFORMASJON

Varighet: 8:30 – 13:30

Kapasitet: 160 elever

Bestilling: Kontakt Elisabeth Gryting Saunes på e-post [email protected]

Pris: Gratis for videregående skoler i Agder. Ellers 50 kr per elev.

Datoer: ARKIVET setter opp datoer for fagdager som skolene kan melde seg på. Når datoer for våren 2024 er klare, vil alle videregående skoler i Agder bli informert. Datoer vil også bli tilgjengelig her.

OM UNDERVISNINGSOPPLEGGET

Vi tilbyr fagdager tilpasset elever som tar generell studiekompetanse, helse og oppvekst, og salg service og reiseliv. Andre yrkesfaglige utdanningsprogram kan ta kontakt ved interesse.

Fagdagen er delt i fire ulike undervisningsøkter med pause mellom. Det er også lagt inn lunsj.

Etter en felles introduksjon fordeles elevene i tre grupper som i løpet av dagen er innom fire forskjellige sesjoner. Hver av disse varer i 45 minutter, med påfølgende 15 minutter pause. Vi setter av god tid til lunsj. Til slutt blir det en felles avslutning.

De ulike sesjonene er:

  • Omvisning i utstillingen «Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945». Elevene får lære om okkupasjonshistorier på Agder, om valg som ble tatt under andre verdenskrig, og om Arkivet som Gestapos hovedkvarter på Sørlandet.
  • Historiebruk. Vi reflekterer omkring hvordan historier ble presentert i omvisningen og hvilke perspektiver som ble brukt. Hvordan fremstiller vi historien i dag, og hvordan ble den fremstilt i tidligere utstillinger?
  • Minnesmerkene på ARKIVET. Sammen utforsker vi hva minnesmerker er, hva vi minnes og hvorfor. Elevene får i oppgave å finne minnesmerker både utenfor og inne på Arkivet.
  • Fangene under 2. verdenskrig: Vi utforsker historier til mennesker som var i fangenskap under 2. verdenskrig, både på Arkivet og andre steder.