Bestille skolebesøk

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter tilbyr digital undervisning for ungdomsskoler ut skoleåret 2021. Alle skoler er velkomne til å bestille vårt digitale undervisningsopplegg som strekker seg over to skoletimer.

Undervisningsoppleggene som tilbys videregående skole tilbys ikke digitalt, men kan bestilles for skoleåret 2021/2022 nå.

Bestilling av skolebesøk: [email protected]

UNGDOMSSKOLE

«Valg og verdier» er vårt undervisningsopplegg for ungdomstrinnet. Skolebesøket er digitalt ut skoleåret 2021, og inneholder undervisning og virtuell omvisning i kjellerutstillingen Brennpunkt Arkivet.

Det digitale undervisningsopplegget bygger på vår standard undervisningspakke Valg og verdier og innebærer to digitale møter med en av våre formidlere. For- og etterarbeid gjøres på den enkelte skole eller som del av hjemmearbeidet.

VIDEREGÅENDE SKOLE

Til elever på videregående skole tilbyr vi tre undervisningsopplegg, alle med litt forskjellig fokus. «Den vanskelige historien» handler om de vanskelige spørsmålene under og etter andre verdenskrig. «Jakten etter jødene på Agder» er et undervisningsopplegg knyttet til kildearbeid og den jødiske befolkningen på Agder under andre verdenskrig. «I en boks på ARKIVET» er et undervisningsopplegg hvor elevene undersøker historiske kilder og reflekterer over hvordan kunnskap skapes og gjenskapes. Elevene får også innsikt i krigsseilerhistorie.