ARKIVE Ts fagbibliotek

Fagbibliotek

Biblioteket på ARKIVET har to avdelinger: ett fagbibliotek som inneholder en samling med 5400 titler, hovedsakelig om norsk okkupasjonshistorie, og Jon Michelets bibliotek.

Her kan du se bibliotekets boksamling: Bibliotekskatalog.
For spørsmål om samlingen og utlån: [email protected].

FAGBIBLIOTEKETS BOKSAMLING

Hovedvekten av bøkene i samlingen på fagbiblioteket vårt handler om andre verdenskrig lokalt på Sørlandet, og om andre verdenskrig generelt. Her står det blant annet bøker om krigsseilernes historie, om holocaust og om konsentrasjonsleirene. Det finnes også litteratur om temaer knyttet til senterets virksomhet og satsningsområder: fredsarbeid, menneskerettigheter, mangfold og ekstremisme.

Vi har også en større spesialsamling med skrifter og bøker gitt ut før, under og like etter krigen. Disse bøkene er ikke til utlån, men kan tas i bruk i biblioteket.

JON MICHELETS BIBLIOTEK

I januar 2019 ble Jon Michelets arkiv og bibliotek, det enorme dokumentasjonsarbeidet bak romanserien "En sjøens helt", innhentet. Flere hundre bøker som nå er i Norsk senter for krigsseilerhistories eierskap er registrert og plassert i Jon Michelets bibliotek, en egen avdeling i biblioteket som formidler forfatterens arbeid med krigsseilerhistorien. Jon Michelets bibliotek åpnet i april 2022.

Les mer: Jon Michelets bibliotek.

ÅPNINGSTIDER OG UTLÅN

Biblioteket er åpent for alle i senterets åpningstider. Bøkene er til utlån ved oppmøte i biblioteket, som ligger i første etasje. For å låne kreves det at man er registrert som låner. Biblioteket er delvis bemannet.

Standard utlånstid: 8 uker.

HVORDAN FINNER JEG BØKER?

Du kan søke i samlingen i bibliotekskatalogen.

HVA KAN JEG LÅNE MED HJEM?

Samlingen består av ca. 5400 bøker og er i stadig vekst. Med unntak av vår spesialsamling 1930-1950 og lokal okkupasjonshistorie, er de fleste bøkene tilgjengelige for hjemlån.

HVORDAN LÅNER JEG BØKER?

For å låne bøker må du være registrert som låner hos oss. Du oppgir navn, telefonnummer og e-postadresse, og mottar et lånekort. Kontaktinformasjonen du oppgir vil kun bli benyttet i de tilfellene det er nødvendig å kontakte deg i forbindelse med dine lån. Du kan når som helst ta kontakt med oss og be om å bli slettet som låner i vårt system.

HVOR LENGE KAN JEG LÅNE BØKENE?

Normal lånetid for bøker er 8 uker. Lån kan også fornyes inntil tre ganger, forutsatt at ikke bøkene er reservert av en annen låner. Trenger du å låne bøkene lenger, ta kontakt med oss på [email protected].

HVORDAN LEVERER JEG INN LÅNTE BØKER?

Bøkene må leveres tilbake til vårt bibliotek, hvor du finner en hylle merket med innlevering ved selvbetjent-maskinen.

KAN JEG ADMINISTRERE LÅNENE MINE SELV?

Du kan få oversikt over lån med forfallsdato og fornye dine lån via "Meg & Mitt" i bibliotekets websøk. Du logger inn med e-postadressen du oppga ved registrering og din personlige PIN. Velg Glemt PIN for å få tilsendt ny PIN-kode.

HVA GJØR JEG OM JEG HAR BØKER JEG VIL GI TIL BIBLIOTEKET?

Ta kontakt med oss på [email protected] og oppgi tittel på bøkene det gjelder, så tar vi en vurdering før du eventuelt leverer bøkene til vårt bibliotek.