Arendalsuka 2022 SAR 02466

Tilbud til ungdom

BLANKE ARK er ARKIVETs egen metodikk der vi bruker kunstuttrykk for å styrke uenighetsfellesskap og aktivt medborgerskap. Ungdom fra alle lag av befolkningen møtes og utvikler nye prosjekter sammen. Vi gjør alt fra å se film sammen, skrive musikk sammen, invitere til 17. mai-fest, dra til Tusenfryd, spille Play Station, delta i dialoger og debatter – og lage forestillinger sammen.

På et blankt ark, kan alt skje. Du kan skrive en kronikk, et dikt eller et brev. Tegne et mareritt – eller en fremtidsdrøm. Skrive en rockelåt, manus til en ny film, eller et helt nytt kapittel i livet.

Så langt har ungdommene skapt to forestillinger i samarbeid med NAV Agder og Arendalsuka Ung, invitert til Høringsjamsession for Regjeringens nye ungdomsgaranti, deltatt på en rekke konferanser, deriblant Europakonferansen i Kristiansand, og kommet med innspill direkte til arbeids- og inkluderingsministeren.

Her kan du se et klipp fra fjorårets Blanke Ark-forestilling på Arendalsuka
.

Og her kan du se ungdommene gi råd til alle landets 22.000 NAV-veiledere
.

BLANKE ARK er nå i gang med nye prosjekter i samarbeid med NAV. Agder fylkeskommune er inne som en ny, sterk samarbeidspartner.

24. mai 2024 fikk over hundre ungdommer komme med innspill direkte til NAV og Arbeids- og inkluderingsdepartementet om hvordan både NAV og regjeringen kan styrke sitt arbeid med ungdom. Innspillene skal bli til en ny forestilling som vil bli vist på hovedscenen under Arendalsuka i år.

Vil du vite mer om Blanke Ark? Ta kontakt med programansvarlig Birgit Amalie Nilssen på [email protected].