Arkivet ute

Opplev ARKIVET

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter holder til i det som under andre verdenskrig var Gestapos hovedkvarter i landsdelen. Vi tar imot flere tusen turister og andre besøkende hvert år. På denne siden finner du informasjon om hva vi kan tilby når du kommer på besøk.

Ser du etter åpningstider, billettpris eller annen praktisk informasjon rundt ditt besøk? Praktisk informasjon finner du her.

Se oversikt over våre arrangementer her.

ET BESØK HOS ARKIVET

I kjelleren står vår permanente utstilling, Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945. Den tar utgangspunkt i husets historie som hovedkvarter for Gestapo under andre verdenskrig, og gir deg muligheten til å oppleve den lokale krigshistorien i autentiske omgivelser.

I tillegg har vi flere midlertidige utstillinger som formidler ulike sider ved krigshistorien.

Mer om utstillingene: En oversikt over våre utstillinger.

Vi har normalt guidet omvisning i Brennpunkt Arkivet hver søndag, og tar også imot omvisning for større grupper. Om sommeren har vi daglig omvisning. Du kan også oppleve utstillingen med audioguide.

Vi har også et utvalg kunstverk ulike steder i bygget.

Mer om kunsten: Kunst på ARKIVET.

I tillegg har vi kafé hvor du kan få kjøpt kaffe, drikke og snacks, museumsbutikk med et utvalg suvenirer og bøker til salgs, og et fagbibliotek.

DIGITALE MØTER MED ARKIVET

Vi sender noen av våre arrangementer direkte, og du kan følge oss i sosiale medier.

ARKIVET er til stede på Facebook, Instagram og LinkedIn, og du finner tidligere digitale arrangementer på YouTube. Du kan også besøke beheard.no, vår digitale plattform for personlig historiefortelling, og samlingsbloggen glimtvis.no.