Nettside nyhet barndomsminner om krig

Søker barndomsminner om krig til ny utstilling

ARKIVET lager ny utstilling for barn i alderen 10–13 år, hvor tema er barndomsminner om krig og hvordan disse påvirker mennesker gjennom et helt liv. Nå søker vi deg som vil dele dine minner med oss.

Om utstillingsprosjektet

Utstillingen vi arbeider med handler om krigens konsekvenser, og hvordan dagens barn kan bidra til å skape en fredelig fremtid. Kjernen i utstillingen er minner. Det skal handle om de personlige beretningene om krig.

I Norge er det ikke krig i dag, men mange mennesker i det norske samfunnet har erfaring med krig. Både gjennom egne minner og opplevelser fra krig, okkupasjon og krigens ettertid. Og gjennom de felles minnene som har festet seg i en familie, en gruppe eller i samfunnet.

Hva søker vi?

Nå søker vi etter deg som vil dele dine barndomsminner. Vi søker deg som har en historie å fortelle om hvordan livet ditt er preget av minner om krig. Vi ønsker spesielt å komme i kontakt med deg som opplever at dine minner og erfaringer om krig eller flukt ikke har fått oppmerksomhet i Norge. Vi oppfordrer også kvinner spesielt til å ta kontakt.

Du må også være over 18 år.

Betydningen av ditt bidrag

Minnene vi samler inn, vil gi oss verdifull kunnskap i arbeidet med å utvikle den nye utstillingen. I tillegg til å bli brukt som kunnskapsgrunnlag i utstillingsarbeidet, vil noen av beretningene bli presentert i utstillingen. Det kan også være aktuelt å ta beretningene i bruk i forskning, og kunnskapen ditt bidrag gir vil bli bevart videre.

Ønsker du mer informasjon eller har minner du vil dele? Ta kontakt på [email protected].

Prosjektgruppa