ARKIVET uka nyhetssak

Velkommen til ARKIVET-uka 2020

Hver dag fra 24.-28. august inviterer vi til åpent arrangement kl. 13.00 under ARKIVET-uka, samt et kveldsarrangement kl. 19.00 torsdag 27. august. Målet med uka er å vise frem bredden i arbeidet vi gjør og ta opp dagsaktuell tematikk. Arrangementene vil også bli streamet.

MANDAG 24. AUGUST KL. 13.00
Fanger.no som ressurs i undervisning og formidling

Bli kjent med fanger.no, et viktig verktøy for å dokumentere og formidle enkeltmenneskers historier. Det blir samtaler med tidligere fange Knut J. Sandberg og med Tor Hultmann, sønn av Thoralf Hultmann som omkom under fangetransport i 1944.

Se opptak: Fanger.no som ressurs i undervisning og formidling.

TIRSDAG 25. AUGUST KL. 13.00
BE HEARD! Dialogmøte om fortellerkunst, ytringsfrihet og inkludering

Introduksjon av BE HEARD, vårt nyeste fortellerkonsept, og samtale rundt fortellingen og fortellerkunstens samfunnsrolle. Hvordan kan fortellerkunsten skape mer ytringsfrihet og inkludering i samfunnet?

Se opptak: Be Heard! Dialogmøte om fortellerkunst, ytringsfrihet og inkludering.

ONSDAG 26. AUGUST KL. 13.00
DEMBRA: "Oss og dem" i skolen

Dembra - demokratisk beredskap mot rasisme og antisemittisme - er et tilbud til skoler og lærerutdanninger. Dembra arbeider mot hat og utenforskap i skolen.

Se opptak: Dembra - "Oss og dem" i skolen.

TORSDAG 27. AUGUST KL. 13.00
PLATTFORM: Nazimarsj og koranbrenning - Protest, provokasjon og/eller propaganda?

PLATTFORM inviterer til panelsamtale. Hva har vi lært, og er vi bedre rustet til å håndtere hendelser som dette i fremtiden?

Se opptak: Nazimarsj og koranbrenning - Protest, provokasjon og/eller propaganda?

TORSDAG 27. AUGUST KL. 19.00
Mellom frihet og anstendighet: Har vi lært noe i Kristiansand?

I kjølvannet av Sørlandsnyhetenes fremvekst og diskusjonene rundt Cornelius Jakhellns utstilling "Angel of Death", tar vi det offentlige ordskiftet i Kristiansand opp til debatt. I denne ytringsdebatten spør vi: Har vi lært noe? I forkant av debatten vil Stiftelsen Fædrelandsvennen dele ut sin ytringspris.

Se opptak: Ytringsdebatt: Mellom frihet og anstendighet.

FREDAG 28. AUGUST KL. 13.00
Krigsseilerhistorie i farger: filmpremiere og samtale

Norsk senter for krigsseilerhistorie inviterer til filmpremiere. Det vil bli visning av fargefilm om en krigsseilers opplevelser under andre verdenskrig, og en påfølgende faglig samtale om filmen og dens innhold.

Se opptak: Krigsseilerhistorie i farger - filmpremiere og faglig samtale.

Alle arrangementene er gratis, men krever påmelding på grunn av begrenset antall plasser. Vi legger til rette for nødvendig smittevern, og oppfordrer alle som kommer til å ta hensyn. Arrangementene vil også bli streamet.