Utendørsutstilling med bilder fra filmen "Krigsseileren" og tekst som forteller om krigsseilernes historie
KRIGSSEILERHISTORIE: Sommeren 2023 kan du se tre utstillinger, én ute og to inne, som formidler krigsseilernes historie.

Sommeråpent fra 1. juli

Lørdag 1. juli utvider vi åpningstidene våre og tilbyr daglig guidet omvisning i den permanente utstillingen "Brennpunkt Arkivet".

Lørdag 1. juli starter sommersesongen på ARKIVET, og frem til søndag 20. august har vi ny åpningstid.

ÅPNINGSTIDER I SOMMER

Mandag: Stengt
Tirsdag-lørdag: 11.00-16.00
Søndag: 12.00-16.00

Alt du trenger å vite om et besøk på ARKIVET: Praktisk informasjon om ditt besøk.

DAGLIG GUIDET OMVISNING

Gjennom hele sommeren holder vi omvisninger i "Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945". Utstillingen ligger i kjelleren hvor Gestapo hadde sitt hovedkvarter under andre verdenskrig. Erfarne omvisere tar deg med på guidet omvisning i utstillingen hver dag kl. 12.00. Omvisningen var i ca. 1 time og blir holdt på norsk. Vi har audioguide tilgjengelig for engelskspråklige besøkende.

Billetter til omvisning: Kjøp billett til guidet omvisning på nett.

VÅRE UTSTILLINGER

Den permanente utstillingen Brennpunkt Arkivet formidler hva som skjedde på ARKIVET og på Agder i krigsårene. I mai 2023 åpnet Minnekommisjonen. Minnekommisjonen er laget av Andreas Røst, og er en utstilling om den viktigste historien fra 2. verdenskrig i Norge.

Tre utstillinger formidler krigsseilernes historie. Krigsseilere i en global krig handler om krigsseilernes betydning i en verdensomspennende krig, deres forsøk på kontakt med familiene hjemme og tiden i fangenskap. Utendørsutstillingen om krigsseilerne formidler krigsseilernes historie, i lys av spillefilmen "Krigsseileren". Jon Michelets bibliotek formidler Michelets arbeid med krigsseilerhistorien. I utstillingen står over 600 bøker fra hans private samling.

Geen Doorgang! er en temporær utstilling som åpnet i september 2022. Utstillingen er laget av kunstner Elmedin Žunić og undersøker kunstens evne til å skildre et kollektivt traume, med krigen i det tidligere Jugoslavia som utgangspunkt. Du kan også se Nålens makt. Nålens makt er en samling broderier laget av kvinner som har deltatt på broderingsworkshop, med mål om å styrke kvinners egen bevissthet, gjeninnføre brodering som uttrykksform og vise betydningen det kan ha.