Digitalt undervisningsopplegg
Brennpunkt Arkivet: I det nylanserte digitale opplegget får elevene en virtuell omvisning i utstillingen.
Foto: Katrina Flett Gulbrandsen

Lansering av digitalt undervisningsopplegg

Hvert år tar vi imot flere tusen ungdomsskoleelever på skolebesøk her på ARKIVET. Nå lanserer vi undervisningsopplegget Valg og verdier i digital variant.

SKOLEBESØK I DIGITAL UTGAVE

Siden senteret åpnet i 2001 har ARKIVET tatt imot besøk av skoleelever som kommer for å lære mer om andre verdenskrig og det som skjedde på Arkivet i krigsårene.

Vi ønsker i så stor grad som mulig å ta imot elevene fysisk. Av hensyn til Covid-19 og de utfordringene det fører med seg, har vi laget en digital versjon av skolebesøket. Nå lanseres det digitale Valg og verdier tilpasset en hverdag hvor det fysiske besøket ikke alltid lar seg gjennomføre.

Se også: Valg og verdier for ungdomsskole.

I digital utgave får elevene møte ARKIVET via Teams, og omvisningen i kjellerutstillingen Brennpunkt Arkivet er virtuell. Tre nye filmer er produsert, med støtte fra Agder fylkeskommune, Spareskillingsfondet og Fritt Ord. Blant annet får elevene høre Omar Alshogre, som overlevde tre år med tortur i hjemlandet Syria, fortelle sin historie.

NYTT FORBEREDELSES- OG ETTERARBEIDSPROGRAM

Det digitale skolebesøket har tre deler; forberedelse, besøk med undervisning og omvisning i utstillingen, og etterarbeid. Det nye forberedelses- og etterarbeidsprogrammet er obligatorisk for alle besøkende klasser, både de som kommer til oss og de vi møter via skjermen.

Les mer: Forberedelse før skolebesøk og Etterarbeid.

Med det digitale skolebesøket har vi nå et for- og etterarbeid tilgjengelig på nettsiden og et fullverdig tilbud til elever som ikke kan komme til oss, også fra skoler utenfor Agder.