Julegaver i museumsbutikken

Årets julegaver i museumsbutikken

Den lille museumsbutikken på ARKIVET holder åpent til vanlige tider frem til jul. Nå står en julepyntet butikk klare med fine tilbud som varer frem til juleferien.

Det blir mulighet for å få kjøpt blant annet årskort for 2020, nett, krus og et spennende utvalg bøker. Velkommen til et hyggelig førjulsbesøk og julegavehandel her på ARKIVET.

ÅRSKORT FOR 2020 I SALG

Denne måneden får vi på plass årskort for 2020. Årskortet er personlig og gir deg gratis inngang til alle ordinære arrangementer for hele neste år. Vi ser frem til et like spennende kulturprogram som i 2019, hvor vi har hatt besøk av forfattere som Eirik Veum og Bjørn Westlie, debattmøter om samfunnsaktuelle temaer, opplevelsesforestilling for barn og filmvisninger.

KRUS OG NETT MED NYTT MOTIV

Emaljekrus og bærenett får samme illustrasjon som på ARKIVET - torturens høyborg, laget av Leonard Rickhard. Rickhard har markert seg som en av Norges fremste malere gjennom mer enn 30 år.

ARKIVET - torturens høyborg

Skrevet av: Forfatter og pressemann Kristen Taraldsen

Under andre verdenskrig var Arkivet kjent som skrekkens hus, eller torturens høyborg. Over 3 500 sørlendinger satt arrestert. Mange ble utsatt for sikkerhetspolitiets forhørsmetoder i form av tortur og vold. Denne boken er en unik beretning om torturens ondskap, slik den ble manifestert på Arkivet under andre verdenskrig.

Boken bygger på politiforklaringer som ble avgitt av torturofrene etter krigen og forfatterens egne intervjuer med noen av dem. Arkivet - Torturens høyborg utgjør en viktig beretning om et av de aller mørkeste kapitlene i den lokale okkupasjonshistorien. Bestill boken her.

Tea & Thread - portraits of middle eastern women far from home

Redaktører: Katrina Flett Gulbrandsen & Sally Bathgate, forord av Solveig Hessaa-Szwinto

Tea & thread introduserer 17 ulike kvinner fra Midtøsten. Bildene og fortellingene gir et lite glimt inn i disse kvinnenes liv fra både før og under krigstiden, samt usikkerheten ved det å være flyktning, og deres erfaringer med å starte opp et helt nytt liv.

De innsamlede oppskriftene og tradisjonelle håndarbeidene inviterer leserne til å dele de kulturelle rikdommene som disse kvinnene besitter. Alt salg av boken går til inntekt for videre arbeid i mangfolds- og migrasjonsprosjektet Flyktninger forteller ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Bestill boken her.

Vi er utvalg bøker til salgs som kan bestilles på nett. For tilbudene under - ta turen innom vår museumsbutikk.

Søndag 8. desember kl. 14-17 holder vi åpent under Jul på ARKIVET. Det blir anledning til å få med seg både temavandring med rebus, julepyntverksted, visning av filmen Tante Pose og en aldri så liten julegavehandel i museumsbutikken. Velkommen!