August Landmesser
MOTSTAND: Dette historiske bildet viser August Landmesser idet han lot være å løfte armen til nazihilsen.

Årsskrift-redaksjonen søker fortellinger om mot

I november lanseres et nytt og innholdsrikt årsskrift. Temaet for 2021 er mot. Nå ser vi etter personlige beretninger om mot som kan bli med i årsskriftet.

Frem til 2017 ga ARKIVET ut sitt eget årsskrift: Nytt blikk. I år relanseres årsskriftet, med nytt navn, nytt innhold og nytt fokus. Dette blir et faglig forankret årsskrift med stort fokus også på personlige fortellinger knyttet til årets tema.

HVILKE FORTELLINGER SER VI ETTER?

Mot handler om å våge noe. Det handler om å si noe, gjøre noe, tørre noe - selv om det er ubehagelig, skummelt eller risikofylt. Kanskje til og med farlig.

Har du stått opp mot mobbing? Tatt tak når du har sett diskriminering? Ment noe, selv om du har møtt motstand? Trosset angst? Kanskje kjenner du noen du tenker på akkurat nå, som du vil dele dette med?

Mot kan være mye, og det er det dette årsskriftet skal handle om.

HVA MÅ DU GJØRE?

Har du en personlig fortelling om mot? Send den til redaksjonen på [email protected] innen 31. mai. Redaksjonen velger ut blant de innsendte bidragene og tar kontakt etter fristen.

Teksten trenger ikke å være fullstendig. Redaksjonen kan også bidra med hjelp til oppsett og innhold, eller skrive historien for deg. Det viktigste er at du sender informasjon om hva din personlige beretning om mot handler om innen fristen.

Lengde: 1,5-2 A4-sider (tilsvarer 6-800 ord).

Fortellingene som ikke blir valgt ut til årsskriftet, vil vi gjerne publisere på beheard.no.