Nettside Event 270422 Åpent hus for åpne sinn

En reise i ord og toner | Konsertforedrag om Baltikum

Onsdag 27. april kl. 19.00 inviterer vi til konsertforedrag om Baltikum i samarbeid med Musikkens Venner.

Hege Boman Grundekjøn har bakgrunn som advokat og forfatter. Allerede som gymnasiast ble hun sterkt opptatt av menneskerettighetsspørsmål, og kom bl.a. tidlig med i Amnesty Internationals koordineringsgruppe for sovjetiske samvittighetsfanger. Hun har også vært kurér og aktiv deltaker i Polens frigjøringskamp. De siste 20 årene har hun vært særlig sterkt engasjert i de baltiske lands historie og kultur, hvilket har resultert i bøker, aviskronikker og deltakelse i radio- og TV-programmer m.m.

I 2021 var det 100-års markering for norsk anerkjennelse av Baltikum. Vi vil få høre et engasjert foredrag om norsk-baltiske relasjoner, herunder fra krigsårene 1939-1945 og Baltikums frigjøringsprosess 1988-1991. Hege vil dele kunnskap og opplevelser, ispedd musikalske innslag ved Maija-Liisa Aas fra Estland.

Maija-Liisa Aas er fra Estland. Hun vil spille musikk fra Baltikum både på piano og fløyte. Hun er organist i Torridal kirke og underviser ved Knuden kulturskole. På fløyte blir hun akkompagnert av Ellen Breen, styremedlem og nyutnevnt æresmedlem av Musikkens Venner. Ellen er utdannet klaverpedagog og har vært pianolærer i en årrekke, ved siden av sin jobb som spesialpedagog i skolen.

ÅPENT HUS FOR ÅPNE SINN

I denne rykende ferske programserien vil vi skape rom for å stille nye spørsmål og tenke lange tanker sammen med mennesker som kanskje ikke så ofte møter hverandre. Jo mer mangfoldig omgangskretsen vår er, jo sterkere er vi rustet til å møte et samfunn i rask og evig endring. Flere hoder tenker bedre enn ett. Og mer ulike hoder, tenker klokere enn en ensartet forsamling. Bli med og sett agendaen for morgendagen sammen med medmennesker som kanskje ikke er dine likesinnede. For er det ikke viktigere at vi er åpensinnede?

Serien presenteres av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i samarbeid med Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid.

Tid

Ons. 27 apr. 2022
Klokken: 19:00

Sted

Skillingssalen, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Musikkens Venner Kristiansand, Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid

Billettpriser

Gratis inngang