ARKIVET uka 27 08 Ytringsdebatt nettside

Ytringsdebatt: Mellom frihet og anstendighet - Har vi lært noe i Kristiansand?

Da Facebook-siden Sørlandsnyhetene ble opprettet i 2018, markerte den seg raskt som en motsats til Fædrelandsvennen og en sterk motstander av flere prestisjeprosjekter i Kristiansand. Siden den gang har den kontroversielle siden blitt kritisert for blant annet å hetse meningsmotstandere og skape et usunt debattklima.

Da utstillingen «Angel of Death» åpnet på galleriet Arteriet i juni, var kunstner Cornelius Jakhelln tydelig på at utstillingen var et oppgjør med Sørlandsnyhetene og Demokratene. I etterkant har utstillingen blitt anmeldt for trusler, og Jakhellns bruk av nazisymboler har vakt sterke reaksjoner – både fra dem som forsvarer uttrykket og dem som mener han har gått for langt i sin bruk av virkemidler.

Både Sørlandsnyhetene og diskusjonen rundt Jakhellns utstilling reiser spørsmålet om ytringsfrihet, og hvor grensen går for hva vi må tåle. Hva slags debattklima vil vi ha, og kan man kreve anstendighet uten at det går på bekostning av den enkeltes frihet til å ytre seg?

I denne debatten ser vi nærmere på hvordan det offentlige ordskiftet i Kristiansand har blitt påvirket. Har vi lært noe?

INNLEDNING: Asle Toje, utenrikspolitisk forsker og kommentator, medlem av Nobelkomiteen, oppvokst på Byremo.

PANEL: Jan Oddvar Skisland, ordfører i Kristiansand. Eivind Ljøstad, sjefredaktør for Fædrelandsvennen. Melissa Lesamana, tidligere bystyrerepresentant SV og samfunnsdebattant. Vidar Kleppe, Demokratene. Kjersti Løken Stavrum.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding på grunn av begrenset antall plasser. Arrangementet vil også bli streamet.

Tid

Tor. 27 aug. 2020
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis. Krever påmelding.