2022 11 26 80 årsmarkering 26 november 1942 Nettside Event

Drop in-visning av dokumentarfilmen "Shoah"

Lørdag 28. januar kl. 12.00 inviterer vi til maratonmatine med mesterverket "Shoah". Det blir åpen kafé og mulighet for å komme og gå som man ønsker i løpet av filmens varighet.

Shoah, som betyr holocaust på hebraisk, er navnet på et poetisk mesterverk av en dokumentarfilm om Holocaust. Det tok den franske regissøren Claude Lanzmann hele 12 år å lage filmen, som hadde premiere i 1985, og som de neste årene skulle vinne svært mange priser. Gjennom vakre bilder og nære intervjuer gir filmen unike møter med både overlevende, betraktere og gjerningsmenn i 14 ulike land.

Før filmen starter blir det program med innlegg og samtaler om filmens tema. Kristian Røssaak fra Human-Etisk Forbund ønsker velkommen. Fra Nasjonalbiblioteket kommer forskningsbibliotekar Marius Wulfsberg for å snakke om betydningen Claude Lanzmanns film Shoah har hatt for forståelsen av holocaust. ARKIVETs historiker Thomas V.H. Hagen vil holde innlegg om overlevende, betraktere og gjerningsmenn, både i Shoah og i vår nære virkelighet.

Til sist blir det sofasamtale mellom den ungarske Oscarvinnende regissøren László Nemes, den britiske operaregissøren Michael Gieleta og ARKIVETs leder for dialog og samfunn Birgit Amalie Nilssen med temaet “Det vi ikke kan bære. Å leve med traumer i livet og i kunsten”.

Visningen av Shoah starter kl 14.00.

Med forbehold om mindre endringer i programmet.

Tid

Lør. 28 jan. 2023
Klokken: 12:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis