Medlemstur berlin nettside

Medlemstur til Berlin

I 2022 går medlemsturen for ARKIVETs venneforening til Berlin, 11.-15. september. Igjen står vi foran en innholdsrik og sosial tur med mange opplevelser.

Kontaktperson: Stein Christian Salvesen, +47 90 07 64 90

Pris for turen: kr 12.850,- pr pers i dobbeltrom
Enkeltromstillegg: kr 2.950,-

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Dag 1 – 11. september

Fremmøte på Kjevik kl. 05.00. Vi ankommer Berlin kl. 10.05, hvor det står buss som vil kjøre oss til lunsj. Deretter vil Tor Hultmann guide oss på en rundtur i Berlin sentrum, hvor vi blant annet får oppleve Brandenburger Tor, Riksdagen, Potsdamer Platz, Berliner Domen, Checkpoint Charlie m.m. Litt ut på ettermiddagen så ankommer vi hotellet. Vi sjekker inn og får litt tid før vi samles til en felles middag kl. 19.00 på restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 2 – 12. september

Etter frokost kl. 08.30 kjører vi med buss til Sachsenhausen, hvor Tor Hultmann gir oss en guidet omvisning. Vi kjører deretter til Ravensbruck. Vi spiser lunsj ca. kl. 13.00 før Tor Hultmann fortsetter å guide oss gjennom Ravensbruck. Vi er tilbake på hotellet sen ettermiddag, og samles til felles middag på restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 3 – 13. september

Etter frokost kl. 09.00 setter vi kursen mot Potsdam. Kjøreturen tar ca én time. I Potsdam blir vi møtt av lokal guide, som vil fortelle om byens historiske betydning. Blant annet Sanssouci palasset.

Potsdam er hovedstaden i delstaten Brandenburg i Tyskland. Byen har 163 668 innbyggere. Byen grenser til Berlins sørvestlige del og ligger i et elve- og innsjølandskap ved elven Havel. Potsdam ble antagelig grunnlagt allerede i det 10. århundre og byen nevnes første gang i 993. Lunsj denne dagen er på egen hånd. Guiden vil anbefale egnende lunsjsteder i gamlebyen. På veg tilbake til hotellet stopper bussen i Kurfurstendamm, hvor vi er på egenhånd før bussen går tilbake til hotellet. Vi spiser felles middag på restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 4 – 14. september

Etter frokost kl. 09.00 kjører vi til det beryktede STASI-fengselet, hvor vi får omvisning.

Etter lunsj kl. 14.00 besøker vi den norske ambassaden, hvor ambassadør Petter Ølberg vil gi oss en orientering om den politiske situasjonen i Tyskland. Vi regner med å være ferdig på ambassaden ca. kl. 15.30. Resten av dagen er på egen hånd.

Dag 5 – 15. september

Vi er på egen hånd frem til vi må sjekke ut av hotellet senest kl 12.00. Da kjører bussen oss til Kurfürstendamm hvor vi spiser felles lunsj. Vi har litt tid på egen hånd, kanskje en tur i kjøpesenteret KaDeWe kan friste?

Etter hvert beveger vi oss til flyplassen, hvor flyet vårt hjem til Norge letter kl. 18.50. Vi lander på Kjevik kl 23.00.

Tid

Søn. 11 sep. 2022
Klokken: 05:00

Sted

Berlin

Arrangør

ARKIVETs venneforening