2023 05 08 Frigjøringsdagen Nettide Event

Markering av frigjøringsdagen

8. mai skal vi minnes og hedre dem vi kan takke for vår frihet. Med utstillingsåpning, kransenedleggelse og taler ser vi mot fortiden og hva vi kan lære av de som gikk foran.

Kl. 14.00 blir det åpning av Minnekommisjonen: En utstilling om den viktigste historien fra 2. verdenskrig i Norge, med konsept, regi og design av Andreas Røst.

Kl 15.00 blir det en utendørs minnemarkering, med tale ved Hanne Sophie Greve og musikalsk innslag ved Sølvstrupene.

Kl. 16.00 blir det tid for samtale og refleksjon innendørs, og vi trekker linjene til vår egen tid og hvilke motstandskamper som trengs i dag. "Også vi når det blir krevet, for dets fred slår leir" synger vi om landet vårt hver 17. mai. Men hva er det egentlig som kreves av oss akkurat nå?".

Å drive med demokrati- og fredsarbeid er et langdistanseløp. For hver seier som vinnes, må vi tåle mange tap. I en tid der nyhetsbildet flommer over av krig, katastrofer og fattigdom, kan det noen ganger kjennes vanskelig å holde fast i håpet om at det vi gjør kan utgjøre en forskjell.

8. mai 1945 er en dato som vitner om at positive endringer er mulige. I år vil vi bruke frigjøringsdagen til en samtale om hvordan vi holder fast i lyset når verden ser som mørkest ut.

Tid

Man. 08 mai 2023
Klokken: 14:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

I samarbeid med Demokratiuka

Billettpriser

Gratis