2022 12 13 Hat på nett Nettside Event

Hat på nett

Tirsdag 13. desember kl. 18.00 inviterer ungdommene på ARKIVET sammen med voksne fra ARKIVET og Kristiansand kommune ved Kulturredaksjonen til temakveld om hat på nett.

Kristiansand skal være en trygg by for alle – også digitalt. Som første kommune i landet, har Kristiansand startet en kartlegging av sitt Facebook-landskap. Kommunen har inngått et partnerskap med Nordic Safe Cities, og det er den åpne, offentlige debatten på Facebook som undersøkes ved hjelp av algoritmer.

Over en periode på to år har 1330 Facebook-sider og -grupper og 900 000 kommentarer på 200 000 Facebook-innlegg i Kristiansand blitt analysert. Felles for disse, er at det handler om noe som skjer i Kristiansand. Så langt viser resultatene at den offentlige digitale samtalen i Kristiansand i utgangspunktet er trygg og god. Men idet samtalen dreier seg om etniske minoriteter, LHBTIQ-personer eller unge, er henholdsvis 14, 14 og 7 prosent av alle kommentarer på Facebook-innleggene hatefulle.

Det er krevende for unge, etniske minoriteter og LHBTIQ-befolkningen å delta i den offentlige samtalen på nett, og formålet med undersøkelsen er forebygging. Denne tirsdagen får vi presentert forskningsresultater om hatefulle ytringer på Facebook i Kristiansand. Det blir også samtale om temaet, ledet av ungdom fra ARKIVET.

Tid

Tir. 13 des. 2022
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

I samarbeid med Kristiansand kommune

Billettpriser

Gratis