Skin Remembers utstillingsåpning

Åpning av Skin Remembers

Med "Skin Remembers: stories and identities of the few" vil Flyktninger forteller gi et innblikk i hvordan identitet kan føles og uttrykkes for mennesker med minoritetsbakgrunn. Torsdag 20. juni inviterer Flyktninger forteller og ARKIVET til åpning av utstillingen.

Skin Remembers: stories and identities of the few har sine røtter i minoritetsforskning på HL-senteret. Utstillingen har blitt utviklet av Flyktninger forteller, i tett samarbeid med HL-senteret og Plattform, og fokuset er identitet. Gjennom VR og foto, film og animasjon presentert på ulike digitale flater, blir publikum presentert for personer med syrisk, irakisk og samisk bakgrunn.

For prosjektkoordinator i Flyktninger forteller handler det om å få frem hvor viktig det å få uttrykke sin identitet kan være for mennesker med tilhørighet til minoriteter. - Mange minoriteter opplever undertrykkelse. Da er det viktig at deres opplevelse av identitet kan komme til uttrykk, slik at publikum kan se at vi kanskje ikke er så forskjellige likevel, forteller Hessaa-Szwinto.

I forbindelse med utstillingsåpning på Arkivet freds- og menneskerettighetssenter vil også Verdens flyktningdag bli markert. Arrangementet er åpent for alle og har fri inngang. Se også Åpning audiovisuell utstilling: Skin Remembers for informasjon.

Tid

Tor. 20 jun. 2019
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis inngang