Arendalsuka 2021 FMS på stand
ARENDALSUKA: Freds- og menneskerettighetssentrene på stand i 2021. I år samarbeider sentrene om å fylle Menneskerettighetsteltet med innhold.

Med egen arena på Arendalsuka

15.-19. august går Arendalsuka 2022 av stabelen. I år inviterer ARKIVET til en serie arrangementer i det nye Menneskerettighetsteltet.

Sammen med nettverket av freds- og menneskerettighetssentre i Norge, skal ARKIVET i år fylle en ny arena med dagsaktuelle samtaler og positive menneskemøter. Gjennom hele uka blir det arrangementer i Menneskerettighetsteltet.

Teltet har fått sin plassering like ved UiA-teltet i Pollen.

Se hva som skjer: Program i Menneskerettighetsteltet.

SAMARBEID OM NY ARENA

Sammen med HL-senteret, Narviksenteret, Falstadsenteret, Nansen Fredssenter, Raftostiftelsen og Det Europeiske Wergelandsenteret, setter ARKIVET i år sammen et program med utgangspunkt i sentrenes arbeid innenfor demokrati, fred, menneskerettigheter, minoriteter og folkemord.

- Vi gleder oss over å kunne videreføre det gode samarbeidet med de andre freds- og menneskerettighetssentrene fra tidligere år. Med Menneskerettighetsteltet får vi samlet innsatsen godt for å nå ut til mange med det som er et betydningsfullt felles samfunnsoppdrag, sier direktør Tina Sødal om årets nysatsing.

BREDT PROGRAM

Som fremtidsrettet freds- og menneskerettighetssenter med en viktig minnestedsfunksjon og sterk forankring i historien om andre verdenskrig, har ARKIVET et bredt virkeområde som i år blir synliggjort gjennom 13 ulike arrangementer under Arendalsuka.

- Gjennom arrangementene våre skal vi vise frem hvordan vi aktivt jobber med å aktualisere historien og løfte samfunnsutfordringer for å skape endring og påvirke samfunnsutviklingen i positiv retning, forteller Birgit Amalie Nilssen, leder for Dialog og samfunn og ansvarlig for ARKIVETs program under Arendalsuka.