Ansettelse Birgit Amalie Nilssen 07 10 20
Nyansatt programansvarlig: Birgit Amalie Nilssen samme med direktør Audun Myhre og avdelingsleder Thomas V.H. Hagen.
Foto: Ida Taule

Birgit Amalie Nilssen ansatt som programansvarlig

Ved denne rekrutteringen får Arkivet en erfaren og engasjert medarbeider som vil bidra til at Arkivets posisjon som aktiv samfunnsaktør styrkes og utvikles.

Vi ser fram til at Amalie sammen med vår stab med dyktige medarbeidere skal videreutvikle Arkivet som arena for debatt og samfunnsengasjement for eksisterende og nye publikumsgrupper. Hun tiltrer stillingen 1. januar 2021.

“Arkivet har samlet tung og rik fagkompetanse under samme tak. Jeg ønsker å bidra til å gi Arkivet en enda mer synlig posisjon lokalt og nasjonalt, og gleder meg til å være med på å løfte frem historiene, smerten og håpet som sitter i veggene på dette enestående bygget. ”Skaper vi menneskeverd, skaper vi fred”, skrev Nordahl Grieg i 1936. Og det er akkurat det Arkivet gjør. Skaper menneskeverd. Det arbeidet er jeg utrolig takknemlig for å få lov til å bli en del av.

Vi lever i en skremmende tid. Frykt utnyttes av sterke krefter. Samtidig vokser det farlige utenforskapet. På Sørlandet. I Norge. Og i verden. Derfor er jeg dypt takknemlig for at Arkivet finnes - med sin unike, vonde historie og sitt sterke, positive fremtidsfokus.

Arkivet viser hvor viktig det er at vi er våkne og beskytter demokratiet vårt”, sier Amalie.