Vil du delta på fortellerkurs?

Publisert

fortellerinstruktør Synne veileder en gruppe fortellere

Vil du lære mer om hvordan du kan formidle en historie til et publikum? I august starter årets BE HEARD!-fortellerkurs, den gangen med særlig fokus på skeives historie, liv og rettigheter.

Fortellerkurset gir deg muligheten til å utvikle deg som forteller. Du får være med på å bygge ned fordommer og skape et mer inkluderende samfunn gjennom både å dele din egen historie og lytte til andres. Gjennom kurset jobber du med å forme en utvalgt fortelling hentet fra ditt eget liv, slik at den blir klar for et bredere publikum.

Høsten 2022 arrangeres kurset i samarbeid med FRI Agder i anledning Skeivt kulturår. Vi arrangerer åpen fortellerworkshop torsdag 25. august under Skeive Sørlandsdager. Kurset sponses av Kristiansand kommune.

Hvem er fortellerkurset for?

Kurset er åpent for alle.

Hva skal historien handle om?

Historien du forteller kan handle om nesten hva som helst. Det kan være en morsom, spennende, tankevekkende, trist, skummel eller sår historie. Det eneste kriteriet er at historien er sann, hentet fra ditt eget liv og dreier seg om noe du har opplevd.

I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, og fortellerkurset vil denne gangen ha et særlig fokus på å løfte historier knyttet til identitet, anerkjennelse og aksept.

Lytt til tidligere historier på beheard.no.

Når og hvor holdes kurset?

Tidspunkt: Kurset starter med en uforpliktende workshop under Skeive Sørlandsdager, torsdag 25. august kl. 17.00-20.00. Her kan du møte opp for å høre mer om hva kurset dreier seg om og få et innblikk i fortellerkunsten.

Opp til 10 deltakere får muligheten til å gå videre fra åpen workshop til resten av fortellerkurset, som består av fem workshoper. Er det flere enn 10 interessert, vil det bli utvelgelse.

Workshoper er satt opp følgende datoer:

  • Mandag 5. og tirsdag 6. september kl. 18.00-20.00
  • Mandag 12. og tirsdag 13. september kl. 18.00-20.00
  • Onsdag 21. september kl. 18.00-20.00 (generalprøve)

Kurset avsluttes med en live fortellerkveld for publikum torsdag 22. september kl. 19.00.

Sted: Hele kurset, inkludert fortellerkvelden, foregår på ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.

Hva lærer du på kurset?

Kurset holdes av en profesjonell fortellerinstruktør fra StorySLAM Oslo, Synne Imeland. Gjennom øvelser og veiledning lærer du å bygge opp og forme din egen fortelling, slik at den får en dramaturgi og en form som gjør den tilgjengelig for publikum.

Hvorfor fortellerkurs?

Har du noe på hjertet som du synes det er viktig at andre får høre? Kanskje synes du fortellerkunsten er spennende, og vil lære mer om hva det er som gjør en fortelling interessant for et publikum?

Grunntanken er at alle har en viktig stemme, og at vi ved både å bruke vår egen stemme og lytte til andre kan være med på å skape toleranse og forståelse for hverandre.

Aktuelt

  • Ledig stilling: Leder for teamet Læringsarena og Plattform

    Vil du være med på å utvikle et av landets åtte freds- og menneskerettighetssentre i en tid der demokratiske verdier er under press? Vi søker nå leder for teamet der undervisning, Dembra og Plattform inngår. Søknadsfrist er 22. desember 2024.

  • Ledig stilling: Formidler

    Vi skal tilsette en formidler ved ARKIVET i 100% fast stilling med snarlig ansettelse. Søknadsfrist er 1. november. Vi søker en samfunnsengasjert, kreativ, initiativrik og selvstendig medarbeider med høy arbeidskapasitet og gode samarbeidsevner.

  • Ungdommens folkemøte om familiefattigdom

    Torsdag kveld 26. september arrangerte vi i ARKIVET, i samarbeid med Røde Kors Agder og Redd Barna ungdommens folkemøte om familiefattigdom.