BLM utstillingsapning SAR 01349 1920 Foto Linn Maria Larsen
PROGRAM: Våren 2022 inviterer vi til et innholdsrikt program med mange ulike stemmer på scenen (arkivfoto).

Publikumsprogram for våren 2022

Denne våren inviterer vi til nye programserier med engasjerende innhold, faste markeringer, åpning av Jon Michelets bibliotek og en innholdsrik Demokratiuke.

JON MICHELETS BIBLIOTEK

Torsdag 7. april kl. 19.00 åpner Jon Michelets bibliotek på ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, i regi av Norsk senter for krigsseilerhistorie.

Les mer: Åpning av Jon Michelets bibliotek.

ÅPENT HUS FOR ÅPNE SINN

I denne rykende ferske programserien vil vi skape rom for å stille nye spørsmål og tenke lange tanker sammen med mennesker som kanskje ikke så ofte møter hverandre. Jo mer mangfoldig omgangskretsen vår er, jo sterkere er vi rustet til å møte et samfunn i rask og evig endring. Flere hoder tenker bedre enn ett. Og mer ulike hoder, tenker klokere enn en ensartet forsamling. Bli med og sett agendaen for morgendagen sammen med medmennesker som kanskje ikke er dine likesinnede. For er det ikke viktigere at vi er åpensinnede?

«Åpent hus for åpent sinn» byr alltid på lett bevertning og gratis inngang.

Serien presenteres av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i samarbeid med Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid.

Se arrangementer: Åpent hus for åpne sinn våren 2022.

SÅRBARE OG STERKE. SAMMEN.

Mens mange jubler over gjenåpning, er det noen mennesker som savner tiden der det var mulig å treffe andre med munnbind og to meter avstand. Er du en av dem, er denne serien akkurat for deg. Arrangementene har plass til maks 30 deltakere, og vil gjennomføres med strenge smittevernsrutiner på plass.

Se arrangementer: Sårbare og sterke. Sammen. våren 2022.

UENIGHETSFELLESSKAPET

Uenighetsfellesskapet som programserie lanseres i mai.

Se arrangementer: Uenighetsfellesskapet våren 2022 (kommer).

FASTE MARKERINGER

Hvert år arrangerer ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter en rekke faste markeringer, som først og fremst preger mai måned. Som samfunnsrelevant arena og minnested er det viktig for ARKIVET å ta vare på fortiden og minne besøkende om dens betydning for samfunnet i dag.

Se arrangementer: Faste markeringer våren 2022.

DEMOKRATIUKA

For tredje året samarbeider ARKIVET med Europarådet, Cultiva, Sørlandets Kunstmuseum, Universitetet i Agder, Kilden teater og konserthus og Kristiansand kommune om en internasjonal konferanse om demokrati og menneskerettigheter. I år utvides programmet til en hel demokratiuke.

ARKIVETs arrangementer i forbindelse med Demokratiuka lanseres samtidig med det øvrige programmet.

Les mer: Europakonferansen utvides til Demokratiuka.

ONSRUD-FORESTILLING PÅ KILDEN

Forestillingen om politifullmektig Nils Onsrud hadde premiere hos ARKIVET september 2021. 8. april 2022 er den satt opp på nytt på Kilden.

Finn billetter: ONSRUD på kilden.