Lansering av Minnehallen Krigsseiler Trygve Laheim
Krigsseiler: Trygve Laheim seilte under andre verdenskrig. Han bidrar i forbindelse med lanseringen av Minnehallen.no.

Minnehallen med ny nettside

Minnehallen i Stavern er Norges offisielle minnesmerke over omkomne sjøfolk under første og andre verdenskrig. Norsk senter for krigsseilerhistorie har stått for den historiefaglige utviklingen av de nye nettsidene til minnesmerket.

På de nye nettsidene blir alle de 8 000 omkomne sjøfolkene løftet fram gjennom bilder og kvalitetssikrede historiske tekster. En av funksjonene på nettsiden er at slektninger kan laste ned etminnediplom for å hedre de enkelte sjøfolkene. Det pyramideformede minnesmerket i Stavern er verdt et besøk, men kan man ikke gjøre dette fysisk, så har den nye nettsiden en 360-bilder av minnesmerket innvendig. I tillegg kan man gjennomen egen zoom-funksjon i bildegalleriet som også er å finne på nettsiden, lete etter navn på minneplatene i krypten.

Besøk siden: Minnehallen.no.

ET TREÅRIG SAMARBEIDSPROSJEKT

Det er Norsk senter for krigsseilerhistorie ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter som har stått for den historiefaglige utviklingen av nettsiden, med IT-selskapet Fjellvann som tekniskleverandør. Oppdragsgiveren er Sjømannshjemmet i Stavern som har tilsynsmyndigheten for det unike minnesmerket. Det treårige prosjektet fra 2020-2022 vil fortsette med å utvikle nettsidene til Minnehallen. Prosjektet har vært mulig takket være støtte fra Stiftelsen Sjømannshjelpen og tidligere Vestfoldfylkeskommune.