NSK

Ledig stilling: Formidler av krigsseilerhistorie (vikariat, 7 mnd)

Vi søker etter en som brenner for å formidle krigsseilernes historie både digitalt og gjennom fysiske menneskemøter. Vi har ledig et 7 måneders vikariat i 100% stilling, for snarlig tiltredelse. Søknadsfrist er 27. august.

Søknadsfristen på denne stillingen har gått ut.

Krigsseilernes historie begynner endelig å få den plass den fortjener i det norske samfunnet. Interessen for denne viktige delen av vår historie har trolig aldri vært større. Spillefilmen og Netflix-serien «Krigsseileren» bidro sterkt til dette – og den kommende filmen «Konvoi» vil trolig gjøre det samme. I begge filmene har ansatte ved Norsk senter for krigsseilerhistorie (NSK) på ARKIVET bidratt som samarbeidspartnere.

Vi søker nå etter en som brenner for å formidle krigsseilernes historie både digitalt og gjennom fysiske menneskemøter. Siden vår faste formidler er ute i permisjon, har vi ledig et 7 måneders vikariat i 100% stilling, for snarlig tiltredelse. Stillingen er en del av Norsk senter for krigsseilerhistorie (NSK) ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.

Hovedoppgaven til den som tilsettes vil være å formidle krigsseilernes historie. Dette vil kunne innebære foredrag, utvikling av temporære utstillinger, podkaster, langlesingsartikler og undervisningsopplegg. Det vil også være viktig å synliggjøre krigsseilerhistorien og NSK i sosiale medier og gjennom arrangementer. Stillingen gir også mulighet til faglig fordypning.

NSK har et mål om at krigsseilerhistorien når nye målgrupper. Dette krever at den som tilsettes er samfunnsengasjert – og kan se og skape muligheter. Innovativ bruk av digitale formidlingskanaler er særlig viktig.

Den som tilsettes vil samarbeide tett med kolleger i NSK og med den øvrige staben ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Det innebærer deltakelse i tverrfaglige undervisnings- og formidlingsprosjekter.

ØNSKEDE KVALIFIKASJONER OG PERSONLIGE EGENSKAPER

Den vi søker må:

 • vise sterk interesse for krigsseilernes historie
 • ha utdanning fortrinnsvis på masternivå i et relevant fag
 • mestre bruk av ulike digitale verktøy
 • være kreativ, initiativrik og engasjert
 • kunne arbeide selvstendig, nøyaktig og systematisk
 • ha meget gode samarbeidsevner
 • god formidlingsevne skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk

OM NORSK SENTER FOR KRIGSSEILERHISTORIE

NSK er en integrert del av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter og har som oppgave å forske på, formidle og dokumentere krigsseilernes historie, både nasjonalt og internasjonalt. Samlingen vår består av privatarkiver etter krigsseilere, Jon Michelets arkiv og Guri Hjeltnes’ forfatterarkiv fra Handelsflåten i krig 1939-1945.

Krigsseilerregisteret.no er flaggskipet utad og utvikles i samarbeid med Lillesand sjømannsforening og et nettverk av frivillige. NSK har ansvaret for Minnehallen.no og samarbeider med Norsk krigsseilermuseum på DS Hestmanden (Vest-Agder-museet) i tillegg til andre norske og internasjonale museer, arkiver, institusjoner, fagmiljøer og fagpersoner.

NÆRMERE OM STILLINGEN OG SØKNADSFRIST

Vi tilbyr:

 • en meningsfull arbeidsplass med trivelige kollegaer
 • varierte arbeidsoppgaver med gode utviklingsmuligheter
 • ARKIVET er IA-bedrift
 • lønn som høgskolelektor, stillingskode 1008
 • pensjonsavtale gjennom KLP

ARKIVET ønsker å gjenspeile befolkningen forøvrig og være en mangfoldig organisasjon. Kvalifiserte kandidater uansett alder, kjønn, etnisitet og funksjonsevne oppfordres til å søke.

Spørsmål om stillingen kan rettes til leder for Norsk senter for krigsseilerhistorie, Bjørn Tore Rosendahl, epost: [email protected] og tlf: 92 08 92 18.

Søknad med CV sendes til [email protected] innen 27. august 2023.

Søkerlisten offentliggjøres etter utløpt søknadsfrist. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista.