NSK Reidar Thorn

Ledig stilling: Formidler av krigsseilerhistorie

Vi søker etter en ny medarbeider i 100% fast stilling. Den vi leter etter brenner for å formidle krigsseilernes historie.

Søknadsfristen på denne stillingen har gått ut.

Stillingen er en del av Norsk senter for krigsseilerhistorie (NSK) ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.

Den som tilsettes vil få ansvar for formidling av krigsseilernes historie. Dette innebærer utvikling av temporære utstillinger, podkaster, langlesingsartikler, nettbaserte undervisningsopplegg og synliggjøring av krigsseilerhistorien og NSK i sosiale medier. Formidleren vil samarbeide nært med ARKIVETs samlingsforvalter rundt registrering og dokumentasjonsoppgaver knyttet til krigsseilerrelatert materiale. Stillingen gir også mulighet til faglig fordypning.

NSK har et mål om at krigsseilerhistorien når nye målgrupper. Dette krever at den som tilsettes er samfunnsengasjert og kunnskapsrik – og kan se og skape muligheter. Innovativ bruk av digitale formidlingskanaler er særlig viktig.

Den som tilsettes vil samarbeide tett med kolleger i NSK og med den øvrige staben ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Deltakelse i tverrfaglige undervisnings- og formidlingsprosjekter er en viktig del av stillingen. Den som tilsettes vil også få ansvar for å etablere og utvikle samarbeid med andre institusjoner som arbeider med dokumentasjon og formidling av krigsseilerhistorie regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

ØNSKEDE KVALIFIKASJONER OG PERSONLIGE EGENSKAPER

Den vi søker må:

 • vise sterk interesse for krigsseilernes historie
 • ha utdanning fortrinnsvis på masternivå i et relevant fag
 • mestre bruk av ulike digitale verktøy
 • være kreativ, initiativrik og engasjert
 • kunne arbeide selvstendig, nøyaktig og systematisk
 • ha meget gode samarbeidsevner
 • god formidlingsevne skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk

Erfaring med samlingsarbeid og samlingsbasert formidling vil være en fordel.

OM NORSK SENTER FOR KRIGSSEILERHISTORIE

NSK er en integrert del av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter og har som oppgave å forske på, formidle og dokumentere krigsseilernes historie, både nasjonalt og internasjonalt. Samlingen vår består av privatarkiver etter krigsseilere, Jon Michelets arkiv og Guri Hjeltnes’ forfatterarkiv fra «Handelsflåten i krig 1939-1945».

Krigsseilerregisteret.no er flaggskipet utad og utvikles i samarbeid med Lillesand sjømannsforening og et nettverk av frivillige. NSK har ansvaret for Minnehallen.no og samarbeider med Norsk krigsseilermuseum på DS Hestmanden (Vest-Agder-museet) i tillegg til andre norske og internasjonale museer, arkiver, institusjoner, fagmiljøer og fagpersoner.

NÆRMERE OM STILLINGEN OG SØKNADSFRIST

Vi tilbyr:

 • en meningsfull arbeidsplass med trivelige kollegaer
 • varierte arbeidsoppgaver med gode utviklingsmuligheter
 • ARKIVET er IA-bedrift
 • lønn som høgskolelektor, stillingskode 1008, lønnsramme 25
 • pensjonsavtale gjennom KLP

ARKIVET ønsker å gjenspeile befolkningen for øvrig og være en mangfoldig organisasjon. Kvalifiserte kandidater uansett alder, kjønn, etnisitet og funksjonsevne oppfordres til å søke.

Spørsmål vedrørende stillingen kan rettes til: Avdelingsleder for Fagavdelingen: Thomas V.H. Hagen, epost [email protected].

Søknad med CV sendes til [email protected] innen fredag 14. mai 2021.