Kulturnatta på ARKIVET

Kulturnatta innleder året på ARKIVET

Fredag 10. januar inviterer ARKIVET til en spennende kveld med konserter, forfattermøte, debatt og teatersport. Dørene er åpne fra kl. 18.30.

Vi har et ønske om å starte det nye året med å vise hvilken levende møteplass ARKIVET har rom for å være. Kulturnatta er kjent for mange som en årlig begivenhet, hvor byen får vist frem kulturlivets mangfold. Førstkommende fredag inviterer vi til Kulturnatta.

Fredag 10. januar åpner vi dørene kl. 18.30 og holder oppe til 01.00. Inngang er gratis hele kvelden, og vi gleder oss til konserter med Hollywood, Lindsjørn og Jejune, forfattermøte med Gaute Heivoll, besøk av improgruppa Bare Flaks og speed-debatt. Baren er åpen, og det blir mulighet til å få kjøpt både mat og drikke.

MUSIKK, FORFATTERMØTE OG TEATERSPORT

I 2018 slo trioen Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van seg sammen i gruppa Hollywood. Kulturredaktør i Dagsavisen har beskrevet samarbeidet som en naturlig forening av tre gode norske stemmer, og resultatet er fjorårets utgivelse av debutalbumet Close to You. Jejune er et spennende lokalt band som er kjent for sin energiske fremføring av selvskrevne pop-rocklåter, mens Lindsjørn leverer en fengende blanding av neo soul, r&b og gospel.

Gaute Heivoll debuterte som forfatter i 2002, og har siden gitt ut over tjue bøker. Hjembygda Finsland har spilt en viktig rolle i flere av dem. Blant utgivelsene er Sang for 68 forrædere, romanen fra 2018 hvor Heivoll forsøker å komme frem til hvorfor så mange fra Finsland ble medlem av NS under krigen. Han blir beskrevet som en svært produktiv forfatter med "lokalhistorie omgjort til universelle innsikter om mennesket" som metode.

Den erfarne teatersportgruppa Bare Flaks har spilt show siden 2013. I Kristiansand er det godt kjent for showene på Charlies Bar, og gruppa kan skilte med gullmedalje fra Norgesmesterskapet i Teatersport.

SOSIAL HYGGE OG VIKTIG ENGASJEMENT

I vår visjon "større rom for menneskeverd" ligger et viktig budskap om mangfold, respekt og toleranse for forskjeller. Det er verdier som er viktige for oss og gjennomgående i alt som skjer her på ARKIVET. Når Kulturnatta går av stabelen, blir det også meningsytring i hyggelige rammer når vi arrangerer uformell speeddebatt.

Baren er åpen, det blir mat og drikke og inngang er gratis. Kulturnatta på ARKIVET er åpen for alle over 18 år.

PROGRAM FOR KVELDEN:

Kl. 19.10: Konsert med Jejune
Kl. 20.00: Teatersport med Bare Flaks
Kl. 20.50: Speeddebatt om fred
Kl. 21.15: Konsert med Lindsjørn
Kl. 22.00: Bokbad med Gaute Heivoll
Kl. 22.40: Teatersport med Bare Flaks
Kl. 23.30: Speeddebatt om menneskerettigheter
Kl. 24.00: Konsert med Hollywood

Følg arrangementet på Facebook: Kulturnatta på ARKIVET.