Demokratiuka2023 nettside

Inviterer til innholdsrikt program under Demokratiuka

Sammen med en rekke lokale, regionale og internasjonale partnere, er ARKIVET med på Demokratiuka 2.–8. mai.

Demokratiuka oppstod i 2022 og er et årlig arrangement som holdes første uka i mai. Det er Kristiansand kommune, i samarbeid med Europarådet, KS og et lokalt partnerskap som ARKIVET er en del av som står bak hovedprogrammet for Demokratiuka. Målet for uka er å legge til rette for møter og samtaler som bidrar til å styrke menneskerettigheter, ytringsfrihet og demokrati. Hovedprogrammet har et internasjonalt format.

Hva skjer under Demokratiuka?

Her får du mer informasjon og oversikt over alle arrangementene under Demokratiuka.

Torsdag 2. mai kl. 15.00 er det offisiell åpning av Demokratiuka 2024 på ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Ordfører Mathias Bernander kommer for å åpne årets Demokratiuke sammen med ordfører fra Mykolaiv, Oleksandr Syenkevych.

Torsdag 2. mai kl. 19.30 er det premiere i Kristiansand på filmen "Samiske fortellinger om rett & urett", med påfølgende samtale om prosjektet.

Fredag 3. mai kl. 18.00 inviterer ungdomsprosjektet Blanke Ark til demokratiball for ungdom.

Tirsdag 7. mai kl. 18.00 kommer forfatter Hilde Henriksen Waage til ARKIVET for å snakke om "Spillet om Syria". Arrangementet er i regi av ARKIVETs venneforening, som ønsker velkommen til et spennende foredrag.

Onsdag 8. mai kl. 14.00 inviterer ARKIVET til den årlige markeringen av frigjøringsdagen. Det blir kransenedleggelse og tale ved Jørgen Watne Frydnes, rådsleder ved ARKIVET. I tillegg får vi ungdomsappell ved Naomi Alexandra Helland (elev v/Grim skole) og sang/musikk ved Hilde Hefte og Vidar Bø, før bokpresentasjon med Thorbjørn Jagland, som har skrevet "Ti år for Europa".

Her kan du se ARKIVETs arrangementer under Demokratiuka.

Europakonferansen 2024

Hvordan kan vi opprettholde og forsvare demokrati og menneskerettigheter i Europa? Dette er hovedtemaet for den 5. årlige Europakonferansen i Kristiansand. Kristiansand kommune arrangerer konferansen 6. mai, i samarbeid med Europarådet, KS og et sterkt regionalt partnerskap hvor ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter er med.

Konferansen er hovedarrangementet under Demokratiuka. Det kommer foredragsholdere og paneldeltakere fra en rekke nordiske og europeiske land. I tillegg kommer representanter fra Europarådet og EU, og en rekke andre internasjonale organisasjoner og fra norske myndigheter.

Årets konferanse er delt inn i to deler, et dagprogram og et kveldsprogram, med mulighet for å kjøpe billetter til hele konferansen, en av delene eller kun en av sesjonene under dagprogrammet.

Programmet for Europakonferansen 2024 i sin helhet finner du her.