Tina Sodal SAR 00990 Foto Linn Maria Larsen
STORT PROSJEKT: - Dette er noe vi har drømt om å gjøre lenge, sier direktør Kristine Storesletten Sødal

Generøs gave kickstarter realiseringen av "Minnested Arkivet"

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter har mottatt en generøs gave på over 2,7 millioner kroner fra Sparebanken Sør. Det kickstarter realiseringen "Minnested Arkivet", vår største investering på mange år.

– Helt siden åpningen av Arkivet i 2001 har vi ønsket å utvikle et større prosjekt vi har kalt «Minnested Arkivet», og nå blir det endelig realisert, sier Kristine Storesletten Sødal, direktør ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.

Prosjektet vil forsterke Arkivet som attraksjon og læringsarena.

- Med denne storslåtte gaven kan vi styrke arbeidet med historieformidling og fredsbygging, og fornye og forbedre Arkivet som holdningsskapende læringsarena for barn og unge på Sørlandet, sier Storesletten Sødal videre.

Prosjektet vil bli en av de største investeringene i ARKIVETs historie og er beregnet å koste mellom seks og syv millioner kroner. Det vil inkludere fire helhetlige delprosjekter:

  • En ny, toppmoderne digital utstilling designet for å engasjere tusenvis av unge besøkende hvert år.
  • "Fredsplassen," et utendørsområde som inviterer til refleksjon og samtale.
  • Restaurering av den originale utvendige trappen.
  • Oppgradering av "Edit Reichwalds Plass."

- "Minnested Arkivet" er ikke bare en milepæl for ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, men også et betydelig kulturelt løft for Kristiansand og hele Agder-regionen. Vi i banken er stolte over å bidra til dette, sier Nina Sørensen, regionbanksjef i Sparebanken Sør.