Be Heard fortellerkveld H2020
Fortellerkveld: Prosjektansvarlig Solveig Hessaa-Szwinto og kursholder Stina Riebe Thygesen sammen med deltakerne fra forrige kursrunde.

Fortellerkurset BE HEARD! åpner for digital audition

Høsten 2020 stod syv deltakere på scenen under ARKIVETs første fortellerkveld. Nå åpnes det opp for deltakere til nytt fortellerkurs med workshops i mars.

BE HEARD! er et fortellerkurs med mål om å forsterke formidlingsevnen til mennesker som har en viktig historie å fortelle. Kurset skal gi dem en plattform til å utøve sin ytringsfrihet, og gjøre det mulig for publikum å anerkjenne historiene de forteller.

Fortellerkurset går over en periode på 4 uker, med fire workshops og et avsluttende arrangement på ARKIVET hvor deltakerne fremfører historiene sine for et publikum. På grunn av smittesituasjonen blir fortellerkvelden heldigital.

OPPLÆRING I FORTELLERKUNST

Fokuset for kurset er på historier fra eget liv. Det arbeides med å utarbeide deltakernes fortellinger dramaturgisk og scenisk med enkle formidlingsøvelser. Gjennom workshops får deltakerne et innblikk i fortellerkunsten, og lærer hvordan de med enkle metoder kan gjøre sine egne fortellinger tilgjengelige for et større publikum. BE HEARD! fungerer også som en inkluderende møteplass hvor mennesker med ulik bakgrunn kan bli bedre kjent med hverandre.

Kursholder Stina Riebe Thygesen er fortellerinstruktør og initiativtaker bak fortellerkonseptet StorySLAM Oslo.

EN HISTORIE FRA EGET LIV

En historie fra eget liv kan i utgangspunktet være hva som helst. Det kommer an på hva du selv har lyst til å fortelle om. Hadde du en absurd opplevelse på bussen en gang? Eller husker du din første kjærlighet? Kanskje har du hatt en dramatisk opplevelse på reise, eller opplevd å miste noen du var glad i.

En historie fra eget liv kan handle om alt fra små til store hendelser. Den kan være morsom, trist, absurd eller skremmende. Det viktigste er at den handler om du selv har opplevd eller vært vitne til.

HVA DU MÅ GJØRE FOR Å BLI MED

For å bli med på fortellerkurset må du sender du inn et filmopptak av deg selv, hvor du forteller hele eller deler av en historie fra ditt eget liv. Opptaket skal være på maks tre minutter. Det skal enkelt og kan gjerne filmes med mobil.

Fortellingen din trenger ikke være ferdig, men gi et inntrykk av hva du ønsker å jobbe videre med på kurset. Start fortellingen med å presentere deg selv med navn, alder og en kort setning om hva du skal fortelle om.

Mer om audition-prosessen: Be Heard - digital audition våren 2021.

For spørsmål knyttet til kurset, ta kontakt med Solveig Hessaa-Szwinto: [email protected].

UTVELGELSE OG DELTAKELSE

Kurset har begrenset antall plasser, og 6-8 deltakere blir plukket ut til å være med på workshopene og fortellerarrangementet. Alle som har sendt inn fortelling vil få tilbakemelding på om de er med eller ikke. Workshopene vil i utgangspunktet bli gjennomført med fysisk oppmøte på ARKIVET med streng opprettholdelse av alle gjeldende smittevernregler. Dersom fysisk oppmøte ikke blir mulig, vil workshopene bli utført digitalt.

Deltakerne som blir valgt ut forplikter seg til å være med på følgende datoer:

  • 2. mars
  • 11. mars
  • 15. mars
  • 18. mars
  • 22. mars