Jubileumsfest 2021 SAR 01194 Foto Linn Maria Larsen
JUBILEUMSGAVE: Direktør Tina Sødal mottar gaven fra regionbanksjef Nina Sørensen i Sparebanken Sør under jubileumsfeiringen.

Fornyet treårig samarbeidsavtale med Sparebanken Sør

1. oktober 2021 ble samarbeidsavtale med Sparebanken Sør fornyet. Med Sparebanken Sør som samarbeidspartner, står ARKIVET sterkere i arbeidet med forebygging, inkludering og mangfold i årene fremover.

Avtalen er signert av direktør ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Tina Sødal og regionbanksjef PM i Sparebanken Sør, Nina Sørensen.

SENTRAL SAMARBEIDSPARTNER

Holdningsarbeid står sentralt i virksomheten. En stor del av ungdommene i landsdelen tar del i ARKIVETs undervisningsopplegg, og siden starten i 2001 har 80 000 elever vært på skolebesøk for å lære av og om historien.

– Å formidle okkupasjons- og krigshistorie er en viktig del av freds- og demokratiseringsarbeidet vårt. Økt forståelse for fortiden gjør oss bedre rustet til å ta gode valg for fremtiden, forteller direktør Tina Sødal.

Med Sparebanken Sør som samarbeidspartner, har ARKIVET en ryddig og profesjonell aktør i ryggen som er med på å legge et solid grunnlag for videre arbeid på viktige felt.

EN VERDSATT JUBILEUMSGAVE

I slutten av september markerte ARKIVET sitt 20-årsjubileum. Under feiringen ble senteret tildelt en gave på 225 000,- fra Sparebanken Sør.

– Støtten betyr mye og gir oss muligheten til å nå enda lenger. At en viktig aktør som Sparebanken Sør ser verdien av det arbeidet vi gjør, setter vi stor pris på, sier Sødal.