Arkivet ute

Digitalt program og arrangementer utendørs i mai

I mai måned blir det mulighet til å delta på et utvalg digitale og fysiske arrangementer. Her finner du oversikten over ARKIVETs mai-program.

MARKERING AV RUSSERFANGENES DAG 5. MAI

Kl. 09.00 onsdag 5. mai publiseres en digital seremoni i forbindelse med denne årlige markeringen. Den vil bli tilgjengelig på YouTube, Facebook og nettside.

Mer informasjon: Russerfangenes dag 2021.

EUROPAKONFERANSEN 5.-6. MAI

I fjor ble Europakonferansen for demokrati og menneskerettigheter avholdt for første gang. Konferansen blir også i år digital, og tema er ytringsfrihet.

Hovedprogrammet for konferansen foregår onsdag 5. mai, med Robert Spano, presidenten i Den europeiske menneskerettsdomstolen, som hovedtaler. Denne dagen sendes fra Kilden teater og konserthus. Torsdag 6. mai deltar ARKIVET i partnerprogrammet med I en boks på ARKIVET.

Påmelding og øvrig informasjon om konferansen og programmet finner du på Kristiansand kommunes nettside: Europakonferansen 2021.

MARKERING AV FRIGJØRINGSDAGEN 8. MAI

Frigjøringsdagen vil i år bli markert utendørs kl. 14.00. Det vil også bli anledning til å følge markeringen digitalt. Til fysisk oppmøte kreves det i år påmelding av hensyn til plassbegrensninger.

I år blir det tale og kransenedleggelse ved Thorbjørn Jagland, og sang ved Hilde Hefte - en hyllest til friheten. Vidar Bø på piano.

Mer informasjon og påmelding: Frigjøringsdagen 2021.

LIVET PÅ GRINI MED GUTTA PÅ SKAUEN 9. MAI

Søndag 9. mai kl. 18.00 blir det konsert med Per Vollestad og Gutta på skauen. Tema er livet i fangeleiren Grini, og prosjektkoordinator for Norsk digitalt fangearkiv vil innlede med noen ord om sørlendinger på Grini.

Det blir begrenset antall plasser til konserten. NB: Konserten skulle opprinnelig holdes utendørs, men av hensyn til været flyttes den inn.

Mer informasjon og billettsalg: Gutta på skauen.