Make Love Not War SAR 01707 Foto Anja Kathrine Laland

ARKIVET under Demokratiuka 2.-8. mai

2.-8. mai arrangeres Demokratiuka i Kristiansand. Hovedarrangementet er Europakonferansen for demokrati og menneskerettigheter 5. mai.

Europakonferansen for demokrati og menneskerettigheter er et samarbeid med Europarådet og koordineres av Kristiansand kommune. ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Universitetet i Agder, Cultiva, Sørlandets Kunstmuseum, Kilden teater og konserthus og Agder fylkeskommune er samarbeidspartnere.

Konferansen arrangeres i år for tredje gang.

Les mer: Europakonferansen for demokrati og menneskerettigheter 5. mai 2022.

Denne gangen inngår konferansen som hovedarrangement i Demokratiuka, som består av en rekke arrangementer innen politikk og samfunn, kunst og kultur, undervisning, utdanning, forskning og formidling.

ÅRETS EUROPAKONFERANSE

Konferansens hovedtema er ytringsfrihet. Situasjonen i Ukraina vil stå i fokus, og i tillegg skal konferansen handler om oppfølging av dommer som vedtas av Den europeiske domstolen, ytringsfrihet og kunstnerisk utfoldelse og et felles europeisk regelverk for kunstnerisk intelligens.

Stortingspresident Masud Gharakhani åpner konferansen. På programmet står tidligere president i Ukraina, Viktor Jusjtsjenko, og opposisjonspolitiker i Hviterussland, Svetlana Thikanovskaja.

Konferansen har et begrenset antall plasser og krever påmelding.

ARKIVET UNDER DEMOKRATIUKA

Demokratiuka har som mål å gjøre Kristiansand til et senter for debatt og utvikling for å styrke menneskerettigheter, ytringsfrihet og demokrati. ARKIVET har daglige arrangementer fra mandag 2. mai til søndag 8. mai, og inviterer til samtaler, workshop for ungdom, markeringer og ungdomsklubb.

Vi får besøk av forfatter Tinashe Williamson som har skrevet "Håndbok for unge antirasister". Politiker Kari Henriksen kommer for å delta i samtale om den økende barnefattigdom i Kristiansand, og Mira Svartnes Thorsen kommer for å snakke om kampanjen Girlcott som handler om å vise støtte til Putins motstandere.

Slik ser programmet ut:

Mandag 2. mai kl. 19.00: Sosial (u)likhet

Tirsdag 3. mai kl. 19.00: Boycott/girlcott?

Onsdag 4. mai kl. 19.00: Antirasisme for dummies

Fredag 6. mai kl. 19.00: Ungdomsklubben Ta plass

Lørdag 7. mai kl. 12.00: Workshop for ungdom med Youth for Diversity Agder

Søndag 8. mai kl. 14.00: Markering av frigjøringsdagen

Med forbehold om endringer.