Arkivet ute

ARKIVET holder åpent i høstferien

Mandag 30. september til søndag 6. oktober er det høstferie, og vi minner om vanlige åpningstider denne uken: tirsdag-fredag kl. 10-15 og søndag kl. 13-15.

Et grått og regntungt Kristiansand bærer preg av at sommeren er forbi. Høstferien er like rundt hjørnet, og vi inviterer inn i varmen på ARKIVET for å oppleve litt at det vi har å by på denne høsten.

DETTE KAN DU GJØRE PÅ ARKIVET I HØSTFERIEN:

Et besøk på egenhånd i utstillingene våre

Med inngangsbillett hos oss, kan du utforske de tre utstillingene i ditt eget tempo. Utstillingene kan du lese mer om her: Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945, En global krig og Laudal/Kerner.

Filmvisning i Skillingssalen

Torsdag 3. oktober kl. 19.00 viser vi spillefilmen Faneflukt fra 1975 i høstens første Fra FilmARKIVET. Les mer om visningen av Faneflukt på Facebook.

Guidet omvisning i Brennpunkt Arkivet

Søndag 6. oktober blir det omvisning med guide i kjellerutstillingen, til vanlig tid: kl. 13.15.

Temavandring på ARKIVET om Søren Brandsnes

Søndag 6. oktober blir det også temavandring med historiker Simen Zernichow, som skal fortelle om Søren Brandsnes og hans liv som krigsseiler, fange og englandsfarer. Vandringen om Søren Brandsnes begynner kl. 14.30.

Presentasjon av kunstprosjektet Ånder

Isra Issa brenner for broderiet, og har tidligere undervist deltakerne ved Nålens makt i palestinsk brodering. I dag tar hun sin master på kunstlinjen ved UiA. Ånder er et etnografisk kunstprosjekt basert på et besøk i Hellas, hvor hun har sett på broderiets betydning for menneskene som bor der og hvordan broderiet repseresenterer deres kultur. Kl. 14 søndag 6. oktober vil Isra, i regi av Flyktninger forteller, presentere sin utstilling i Skillingssalen hos oss. Les mer om Ånder på Facebook.

Det blir også mulighet til å kjøpe kaffe, brus og litt snacks i Kafé Osmund hele uken. Velkommen!