Her og nå på ARKIVET eldreomsorg

Vil du bli gammel på Sørlandet?

Hvordan står det egentlig til med eldreomsorgen på Sørlandet? Ifølge en ny rapport fra Norges institusjon for menneskerettigheter er det grunn til bekymring. Hva kan vi, som enkeltmennesker, organisasjoner og myndigheter, gjøre for å styrke eldreomsorgen? Onsdag 24. april blir det debatt om hvordan vi kan gjøre det godt å bli gammel på Sørlandet.

Minnie Nypan, nylig avgått leder av Kristiansand Røde Kors besøkstjeneste, kommer for å presentere funn Røde Kors har gjort i sin rapport «Ingen tid til omsorg?». Under hennes ledelse har Røde Kors besøkstjeneste i Kristiansand gått fra 20 til 200 besøksvenner de siste fem årene.

Påtroppende folkehelsedirektør i nye Agder fylkeskommune, Vegard Nilsen, kommer for å prate om hvordan han gjennom regionalt samarbeid om folkehelsearbeidet skal bidra til økt livskvalitet for alle på Agder. Ordfører Alf Erik Andersen i Mandal kommune vil fortelle om «Ut i Mandal», konseptet som oppstod som en enkel ide i en kaffepause. «Ut i Mandal» har gitt en månedlig møteplass for pensjonister som gir både et godt og sunt restaurantmåltid og sosialt fellesskap.

Når Strømmehaven i Kristiansand åpner høsten 2020, får Norge sin første landsby for mennesker med demens. Prosjektleder for etableringen av Strømmehaven, Ilse Van Lingen, kommer til ARKIVET for å prate om prosjektet. Det gjør også Anne Sofie Hellebø, virksomhetsleder i Helse og sosial i Kristiansand med ansvar for kjøkkenservice og omsorgssentre og overordnet leder for landsbyen.

Debatten ledes av Annelise Dyrli Flor, fagansvarlig for Norges Røde Kors besøkstjeneste nasjonalt. Sammen med gjestene vil hun diskutere hvordan vi kan komme bekymringene i møte og bidra til at Sørlandet blir et trygt og godt sted å bli gammel.

Tid

Ons. 24 apr. 2019
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, FN-sambandet og Røde Kors

Billettpriser

Kr 100,-