2023 08 10 Omvisning for barn Nettside Event

Temakveld om maskulinitet, identitet, rase og makt

PLATTFORM, i samarbeid med Demokratiprosjektet og African Network KRS, har gleden av å invitere til det som kan bli denne høstens tematiske startskudd og vorspiel til Arendalsuka.

Over de siste årene har debatten om kjønn, diskriminering og epistemisk urett spisset seg. Noen stemmer beskyldes for å snakke for høyt, og bekymringer ytres over det noen vil kalle importert virkelighetsoppfatning, polariserende ansvarsfraskrivelse og overdreven identitetspolitikk. Denne kvelden ønsker vi å belyse hvordan dette spenningsfeltet påvirker unge menn.

Hvor vanskelig er det å være mann? Hvilke utfordringer møter unge menn i Kristiansand? Hva er koblingene mellom maskulinitet, kultur, hudfarge og makt? Er «giftig maskulinitet» reelt? Forventes det for mye av menn? Hvorfor opplever noen det å være ung svart mann som å ha et kne på nakken?

Forsker Amani Olúbánjọ Buntu vil presentere funn fra sitt forskningsprosjekt om hvordan unge svarte menn i Norge uttrykker seg på digitale plattformer. Det blir også en panel-samtale med tre unge menn om hindringer, muligheter og utfordringer knyttet til afrikansk maskulinitet i Kristiansand. Publikum inviteres til å dele erfaringer med menns rolle utfra egne kulturelle referanser.

Det blir en interaktiv samtale med stor takhøyde og et trygt rom for eksplosive temaer. Alle er velkommen.

Program

18.00: Åpning v/ møteleder Ismail Mahammed

Velkommen v/ representanter fra PLATTFORM og Demokratiprosjektet

18.10: Innledning v/ Abdullahi M. Alason – «En afrikansk fars budskap til unge menn»

18.20: Musikalsk innslag: Jenny Ayunda

18.25: Presentasjon v/ Amani Olúbánjọ Buntu: «Kneet på nakken: Digitale historier om rase og identitet av svarte menn i Norge».

19.00: Spørsmål til presentasjonen

19.10: Panel-samtale: Hvordan er det å være ung, afrikansk mann i Kristiansand?

Ordstyrer: Chimaobi Ahamba. Deltakere: 3 unge menn (navn blir bekreftet senere)

Publikum inviteres til å delta: Hvilke erfaringer har du med mannsrollen i din kultur? Aktuelle problemstillinger og løsninger.

20.00: Respons – hva må gjøres med det vi har lært i kveld? Amani Olúbánjọ Buntu og representanter fra PLATTFORM og Demokratiprosjektet

20.15: Oppsummering og avslutning

20.25: Musikalsk innslag v/Jenny Ayunda

20.30: Takk for i kveld. Snacks og forfriskninger

Tid

Tor. 10 aug. 2023
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

PLATTFORM, Demokratiprosjektet, African Network KRS

Billettpriser

Gratis inngang