Webinar 23 oktober 2020 speakers

Tackling Gender-Based Violence, Gender Equality, and Women in Leadership in the context of COVID-19

Fredag 23. oktober kl. 10.00-12.00 arrangeres webinar i samarbeid med Universitetet i Agder, University of Western Cape og South African Norwegian Association.

Moderator er Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerdialog i Kristiansand kommune.

TALERE

 • Abid Raja har siden januar 2020 vært kultur- og likestillingsminister.
 • Erik Rostoft er varaordfører i Kristiansand kommune.
 • Grete Faremo har siden 2014 hatt stillingen som undergeneralsekretær i FN og leder for FNs kontor for prosjekttjenester (UNOPS). Hun er utdannet jurist og tidligere statsråd, og har lang erfaring fra privat næringsliv.
 • Josina Machel er aktivist og overlevende etter vold i hjemmet. Hun er blant annet styremedlem i SANA, The Graca Machel Trust og The Samora Machel Documentation Centre og grunnlegger og direktør av Protect Her Life.
 • Lerato Mbele er journalist og kringkaster for BBC. Hun er programleder for "Talking Business Africa" og "In Business Africa".
 • Nina Mdwaba er en London-basert skribent, teaterprodusent og performancekunstner fra Sør-Afrika. Som performancekunstner utforsker hun felter som rase, kjønn, seksualitet og rituell healing.
 • Solveig Hessaa-Szwinto er ansvarlig for mangfolds- og migrasjonsprosjekter ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. I tillegg arbeider hun med forebygging av rasisme og antisemittisme i skolene, og er grunnlegger av fortellerkonseptet "Be Heard!". Solveig er samfunnsviter med en Master of Science in International Development Studies fra Universitetet i Amsterdam.
 • Anne Ryen er professor i sosiologi ved Universitetet i Agder. Hun har forsket i både Norge og Øst-Afrika, med temaer som asiatisk forretningsvirksomhet, velferdsgoder i private virksomheter og kjønn. Hun var medlem av Management Committee of the pan-European COST Action on Femicide 2013-2017, og var også initiativtaker og medredaktør i et tidsskrift om emnet.
 • Vivenne Lawack er viserektor ved University of Western Cape.
F.v. øverst: Abid Raja, Erik Rostoft, Grete Faremo, Josina Machel. F.v. i midten: Lerato Mbele, Nina Mdwaba, Solveig Hessaa-Szwinto, Vivienne Lawack. Nederst f.v.: Anne Ryen, Torbjørn Urfjell.

Les mer om talerne hos South African Norwegian Association.

Mer informasjon om webinaret kommer fortløpende.

  Tid

  Fre. 23 okt. 2020
  Klokken: 10:00

  Sted

  Digitalt arrangement

  Arrangør

  SANA, UiA, University of Western Cape og ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter