Nettside 02 05 22 Sosial ulikhet

Sosial (u)likhet

Mandag 2. mai kl. 19.00 inviterer vi til samtale rundt den økende sosiale ulikheten i Kristiansand.

Få saker har skapt større engasjement i byen vår, enn den økende andelen barn som vokser opp i fattigdom. Likevel fortsetter fattigdommen å vokse. Hvordan gjør vi festtaler om til handling?

I fjor sommer tok stortingsrepresentant Kari Henriksen imot utfordringen om å handle inn til en familie på lavbudsjett. Med kamera på slep, fikk hun kjenne på kroppen hvilke valg man må ta når endene ikke kan møtes, uansett hvor sparsommelig man lever. Nå kommer hun til Arkivet hvor vi inviterer til en dialog om hvordan vi som samfunn kan skape varige endringer og større rom for menneskeverd.

I panelet:
  • Kari Henriksen, AP
  • Tina Sødal, direktør ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter
  • Hildegunn Marie Tønnesen Seip, MDG
  • Asle Stalleland, NAV
  • Janneke Quarles van Ufford, Røde Kors
  • Connie Bentzrud, Fædrelandsvennen

Samtalen ledes av Birgit Amalie Nilssen, leder for dialog og samfunn ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.

ÅPENT HUS FOR ÅPNE SINN

I denne programserien vil vi skape rom for å stille nye spørsmål og tenke lange tanker sammen med mennesker som kanskje ikke så ofte møter hverandre. Jo mer mangfoldig omgangskretsen vår er, jo sterkere er vi rustet til å møte et samfunn i rask og evig endring. Flere hoder tenker bedre enn ett. Og mer ulike hoder, tenker klokere enn en ensartet forsamling. Bli med og sett agendaen for morgendagen sammen med medmennesker som kanskje ikke er dine likesinnede. For er det ikke viktigere at vi er åpensinnede?

Serien presenteres av ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i samarbeid med Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid.

Tid

Man. 02 mai 2022
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Røde Kors, FN-sambandet, Redd Barna og Flexid

Billettpriser

Gratis inngang