Skriften pa veggen SAR 00965 Foto Linn Maria Larsen

Skriften på veggen | Mira Svartnes Thorsen og Nils Nilsen

I våre dueller i pop up-utstillingen "Skriften på veggen" handler det ikke om å vinne frem med sin mening, men om å lytte og forstå motparten. Søndag kl. 13.00 møter Mira Svartnes Thorsen og Nils Nilsen til lytteduell.

NB: Gratis inngang, men det er begrenset antall plasser og påmelding er påkrevd.

Om Skriften på veggen:

Dueller skal utføres med anstendighet, ære og ærlige våpen. I ARKIVETs nye pop up-utstilling duelleres det med penn på gjennomsiktige vegger. Det innebærer at man må se motstanderen i øynene mens man skriver. Fordi teksten må leses speilvendt, må man konsentrere seg litt ekstra for å forstå hva motstanderen vil få frem. Akkurat sånn kan det kanskje ofte føles i virkeligheten også.

Til tross for at dette er en duell, bes deltakerne om å legge bort stridsøksen den tiden de er inne i utstillingen. Utfordringen vi gir, er nemlig ikke å overbevise motstanderen om at man har rett. Tvert imot ber vi partene om å stille åpne spørsmål om sin motstanders meninger helt til de forstår hvorfor hen mener det hen mener.

Duellen er altså ikke en ytringsduell, men en lytteduell. Vinneren er den som, helt uten å fordømme, klarer å gjengi sin motstanders synspunkt på en ryddig måte.

Skriften på veggen vil skape rom til å se mennesket og meningen bak ordene vi ytrer. Ved å løfte samfunnsdebatten fra isolerte skjermer til gjennomsiktige vegger, vil vi utforske hvilken kraft som finnes i blikkontakt, nærhet og stillhet.

Hva gjør det med en samtale at alle velger å aktivt lytte til hverandre?

Tid

Søn. 27 jun. 2021
Klokken: 13:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis inngang. Krever påmelding.