Markering av Krystallantta 09 11 22 nettside 1

Når hat blir handling - minnemarkering etter Novemberpogromen 1938

Onsdag 9. november kl. 20.00 inviterer vi til årets minnemarkering, i samarbeid med Human-Etisk forbund.

Natten mellom 9. og 10. november 1938, eksploderte jødehatet i Tyskland. Ord ble handling. Mange tusen jødiske forretninger og boliger ble ødelagt. Natta ble kjent som Krystallnatta. Pogromen markerer starten på det som raskt skulle utvikle seg til Holocaust.

Nå inviterer ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter og Human-Etisk Forbund til en kveld for å minnes og reflektere. Vi skal hedre ofrene for Holocaust, snakke om konsekvensene av det som skjedde og om hvordan vi kan bidra til at det ikke skjer igjen.

Historiker og forskningsleder ved ARKIVET, Thomas V.H. Hagen, innleder med foredraget "Natta hatet eksploderte: Novemberpogromen 1938 og dens virkninger lokalt, nasjonalt og transnasjonalt". Historiker og forfatter Bjørn Westlie gir oss et innblikk i sin siste bok "Mørke år. Norge og jødene på 1930-tallet". Teater- og operaregissør Michael Gieleta beretter om hvordan det er å være den eneste gjenlevende som kan holde en slekts historie levende.

Kristian Røssaak og Birgit Amalie Nilssen leder oss gjennom programmet, og Mariam Kharatyan bidrar med klassiske pianoperler og rom for ettertanke.

Gratis inngang. Lett bevertning.

Tid

Ons. 09 nov. 2022
Klokken: 20:00

Sted

Skillingssalen, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

I samarbeid med Human-Etisk Forbund

Billettpriser

Fri inngang.