Mors hemmelighet nettside event

Mors hemmelighet - en fortelling av og med Ivar Nygaard

Torsdag 8. oktober kl. 19.00 blir det premiere på fortellerteateret Mors hemmelighet. Historieforteller Ivar Nygaard tar publikum med på en reise inn i sin mors opplevelser under krigen. Innledning v/ Terje Ness om Jens Bjørneboe og tilgivelse.

Ivar Nygaard om sin mor:

"Min mor var frontsøster for tysk røde kors.

Om mors krig visste vi ingenting mens hun levde. Hun sa aldri et ord. De i familien som visste holdt munn. Ved en tilfeldighet fikk vi brødre ideen om å sende en forespørsel til landssvikarkivet om innsyn. Det var en underlig overraskelse å oppdage at hun hadde tilbrakt over et år ved tysk front i Polen og i Nord-Italia og fem måneder som displaced person i Europa før hun fikk skyss hjem med skipet Haakon den syvende. Hun ankom Kristiansand senhøstes 1945 og ble deretter tiltalt og dømt for landssvik og sonte ti måneder av en dom på ett år ved Bretvedt Kvinnefengsel.

Kriger slutter ikke når våpnene stilner. Kriger kan føre til at gode gjerninger blir oppfattet og behandlet som ugjerninger og svik av seierherren. Hemmeligheter og skam kan tynge og forme hele liv. Fortellingen min er et forskningsarbeid i disse og nærliggende tanker. Fortelling er dynamisk i sin natur og endres hele tiden i møtet med publikum og omgivelser."

Begrenset antall plasser. Vi oppfordrer til kjøp av billett på nett før ankomst for å være sikker på at det er ledig.

Tid

Tor. 08 okt. 2020
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Kr 100,-