Krystallnatta 9 nov

Markering av Krystallnatten 2020

Mandag 9. november er det 82 år siden nazistene gikk til voldelige aksjoner mot jøder og jødisk eiendom i Tyskland. ARKIVET inviterer til markering kl. 19.00.

Det som skjedde natt til 10. november 1938 står som en brutal påminnelse om hvor skadelig det kan være for et samfunn når fremmedfrykt og hat får fritt spillerom.

Nazistenes kamp mot jødene startet allerede da Hitler kom til makten i januar 1933. Nesten seks år senere skjedde det vi kjenner best som Krystallnatten: Jødiske butikker, forsamlingssteder, synagoger og hjem ble vandalisert natt til 10. november 1938. Tyskland våknet opp til tusenvis av knuste glasskår i gatene etter nazistenes herjinger, og Krystallnatten har blitt stående igjen i historiebøkene som en markør for overgangen fra diskriminering til systematisk forfølgelse.

I år markeres dagen på ARKIVET med blant annet en samtale mellom historiker Georg Kristoffer Fjalsett og forfatter Irene Levin, som tidligere i år ga ut boken "Vi snakket ikke om holocaust. Mor, jeg og tausheten".

Mer informasjon og link til påmelding kommer.

Tid

Man. 09 nov. 2020
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Gratis inngang. Påmelding kreves.