Den siste huslegen

Lansering av Dr. Lande - Den siste huslegen

Helge Alvin Rosfjords nyeste bok, biografien om sørlandslegen Sverre Lande, står Dr. Lande og legekollegenes bistand til motstandskampen under andre verdenskrig sentralt. Nå kommer forfatteren til ARKIVET for å presentere boken og gi et innblikk i hittil ukjente detaljer ved det han omtaler som "motstandskamp i legefrakk".

Historien om Dr. Lande er historien om en samfunnsengasjert lege som satte dype spor med sin innsats, både i lokalt næringsliv, gjennom sitt arbeid for folkehelsen og for motstandsbevegelsen under krigen. Den norske motstandskampen mot tysk okkupasjon engasjerte mange. Legen fra Farsund var en av dem. I Rosfjords bok omtales de aktive motstandshandlingene til Dr. Sverre Lande og tre av hans kolleger i Lyngdal- og Farsundsområdet.

Gjennom den hemmelige sanitetsorganisasjonen SANORG bisto de fire sørlandslegene Milorg og etterretningsorganisasjonene på ulikt vis. Felles for de fire var risikoen: Å trosse nazistene var en farefull affære. Hard tortur i kjelleren på ARKIVET var en av konsekvensene av å bli tatt.

Dr. Lande - den siste huslegen er skrevet av Helge Alvin Rosfjord, pensjonert controller i Equinor og tidligere journalist. Et intervju med Dr. Sverre Lande for NRK i 1982 utgjorde utgangspunkt for boken som lanseres i høst. Biografien om den engasjerte Farsundslegen er den fjerde boken i Rosfjords forfatterskap.

Tid

Tor. 22 nov. 2018
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Kr 100,-