Sanger om mot 20 06 nettside event

Sanger om mot - Hilde Hefte & Thomas V.H. Hagen

Søndag 20. juni kl. 18.00 inviterer vi til konsertforedrag i utendørsamfiet. Denne dagen er det Hilde Hefte som tematiserer hverdagsmotstand, sammen med historiker Thomas V.H. Hagen.

Oppdatert 20. juni: Konsertforedraget flytter innendørs på grunn av dårlig vær.

Dette konsertforedrag går to ganger. Les mer om arrangementet kl. 15.00 her.

Hvis du skulle velge deg et soundtrack til livet ditt, hva ville du valgt?

Gjennom Sanger om mot inviterer ARKIVET vår egen historiker Thomas V.H. Hagen og jazzsanger Hilde Hefte til å reflektere og musisere rundt temaet mot og musikk. Hvilken betydning hadde musikken for motstandskampen under andre verdenskrig? Hvilken betydning har den for oss i dag? Hvilke sanger gjør oss modigere? Og hvorfor?

Thomas har skrevet doktogradsavhandling om «Folkefellesskap, forlystelse og hverdagsmotstand» i et kino-perspektiv. I dette konsertforedraget vil han trekke linjer til musikkens betydning for individ og samfunn.

Hilde Hefte er en prisvinnende jazzsanger, låtskriver og musiker med en rekke plateutgivelser bak seg. Nå har hun plukket ut et knippe vakre sanger som har kraft til å gjøre oss alle litt modigere.

Velkommen til et inspirerende møte.

I forlengelsen av konserten inviterer vi til visning av vår nye interaktive pop up-utstilling, Skriften på veggen. Konserten varer fra kl. 18.00-19.30, og utstillingen vises fra kl. 19.30-20.30. Dette er inkludert i billettprisen, og du blir bedt om å registrere deg ved kjøp av billett.

Husk å kjøpe billett på nett. Gratis is inkludert i billetten, sponset av Hennig-Olsen. Det er begrenset antall plasser til konserten.

Arrangementet er støttet av Kulturrådet.

Tid

Søn. 20 jun. 2021
Klokken: 18:00

Sted

Utendørsamfiet, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Kr 100,- inkludert is og kaffe.