ARKIVET ute sommer

Jazz og menneskeverd

Siden midten av 1990-tallet har Rabbersvigen Jazzforsamling fremført sitt egenutviklede konsept «Jazz og ledelse» nær 300 ganger i Norge og utlandet. Nå har jazzensemblet flyttet fokuset fra ledelsesmessige utfordringer til en tematisering av menneskeverd i et nytt samarbeid med ARKIVET. Lørdag 27. april inviterer vi til en uforglemmelig jazzettermiddag.

I perioder preget av stigmatisering og gradert menneskeverd, finner vi krenkelse og lidelse – men vi finner også kreative opprør mot krenkelsen. For slavene og deres etterkommere var det spirituals og blues som utgjorde dette opprøret. Jazzens røtter i spirituals og blues, og dens iboende kreative og opprørske nerve, var det som gjorde jazzen til en utfordring for nazismens verdensprosjekt.

Propagandaminister Goebbels betraktet jazzen som en trussel for nazi-makten, men mislyktes i forsøket på å kneble den. Jazzen lot seg ikke temme, forfalske eller styre som propaganda. Det er med det som bakteppe Rabbersvigen Jazzforsamling i sitt nye prosjekt har trukket linjene mellom jazzens opprørskhet og menneskets grunnleggende likeverd og ukrenkelighet.

Harald Knudsen, i dag professor emeritus ved Universitetet i Agder og en av initiativtakerne bak bandets oppstart, har tidligere vært tilsatt i en bistilling ved Oxford-universitetet. I samarbeid med «Oxford Jazz Ensemble» inngikk «Leadership Jazz» i lederutviklingsprogrammene til en rekke større internasjonale selskaper. Sammen med resten av bandet flytter Knudsen nå blikket fra formidling av lederutfordringer til menneskeverd og likeverd.

Åpen kafe og bar.

Tid

Lør. 27 apr. 2019
Klokken: 16:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Billettpriser

Kr 100,-