FN flagget utenfor Arkivet

ILO-markering på FN-dagen

Torsdag 24. oktober kl. 18.00-21.00 inviterer FN-sambandet, vår nabo og samarbeidspartner, til markering av FN-dagen på ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Med en markering av 100-årsjubileet til International Labour Organization og visning av dokumentarfilmen "The Price of Free" formidles noen av FNs viktige mål og prestasjoner.

FN-dagens formål er å rette oppmerksomheten mot det verdensorganisasjonen FN har oppnådd - og det de ønsker å oppnå. I år markeres et viktig 100-årsjubileum av International Labour Organization (ILO), den eldste organisasjon i FN-systemet. ILO ble grunnlagt som en del av Folkeforbundet, FNs forgjenger, i 1919. Innføring av 8-timers arbeidsdag og trepartssamarbeid var blant organisasjonens viktigste kampsaker den gangen. Femti år senere, i 1969, mottok organisasjonen Nobels fredspris.

"The price of free" er en dokumentarfilm om fredsprisvinner Kailash Satyarthi. Satyarthi, en indisk barnettighetsaktivist, mottok prisen i 2014 for sitt arbeid i kampen mot barnearbeid. Filmen vant Sundance Great Jury Prize på Sundance Film Festival 2018.

Markeringen finner sted i Skillingssalen på ARKIVET, og det vil bli enkel servering etter filmvisning.

Tid

Tor. 24 okt. 2019
Klokken: 18:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

FN-sambandet Sør

Billettpriser

Gratis inngang