Her og nå på ARKIVET Donald Trump

Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss

Vi inviterer til en aften hvor journalist Heidi Taksdal Skjeseth presenterer boken LØGN – hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss, før hun deltar i en panelsamtale om løgn, konspirasjonsteorier og fake-news med professor Dag Gjerløw Aasland fra Universitetet i Agder(UiA) og kristiansanderen Nils Nilsen.

Journalisten Heidi Taksdal Skjeseth har skrevet bok om Donald Trump; hans vei til makten og hans første år som president. Med utgangspunkt i sine erfaringer som Dagsavisens USA-korrespondent fra 2010 til 2017 beskriver hun et amerikansk samfunn splittet i to, der følelses-basert retorikk, personangrep og usannheter har blitt en integrert del av den politiske debatten.

Kristiansanderen Nils Nilsen er en av de mest markante bidragsyterne på den kontroversielle Facebook-siden «Sørlandsnyhetene», som har markert seg med sterk motstand mot flere av Kristiansand kommunes prestisjeprosjekt – deriblant Kunstsiloen på Odderøya. I den forbindelse har nettsiden blitt beskyldt for å spre «Fake News», hetse meningsmotstandere og fremme konspirasjonsteorier. Den siste tiden har imidlertid også Nilsen vært ute og kritisert både form og innhold i artikler og kommentarfelt, og lovet å jobbe for en mer moderat form.

Professor i økonomi, Dag Gjerløw Aasland, er tidligere viserektor for forskning, formidling og nyskapning ved Universitetet i Agder (2010-2015) og er i dag tilknyttet Institutt for arbeidsliv og innovasjon ved Campus Grimstad. Han har utgitt en rekke bøker og artikler om ledelse, samarbeid, etikk og retorikk, samt forelest om følelser og bevissthet.

Sammen med ordstyrer Knut Straume (FN-sambandet) vil disse tre samtale om hva løgn og følelsesbasert retorikk gjør med oss som samfunn, i en tidsalder der informasjonsflyten er radikalt annerledes enn for bare få år siden – med sosiale medier og alternative nyhetskilder, samt aggressiv propaganda fra både stater, grupper og enkeltindivider.

Dørene og kafeen åpner kl. 18.00.

Tid

Tor. 28 mar. 2019
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, FN-sambandet og Vest-Agder Røde Kors

Billettpriser

Kr 100,-