2022 12 03 Godhetens drivhus Nettside Event

Godhetens drivhus - en samtale om ondskap

Lørdag 3. desember kl. 15.00 blir det samtale om ondskap på Kristiansand folkebibliotek.

Arrangementet er et samarbeid mellom ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Human-Etisk Forbund Kristiansand, filmskaper Kristian Landmark og Kristiansand folkebibliotek.

Dette arrangementet foregår på Kristiansand folkebibliotek.

Det snakkes mye om steder der ondskapen gror for tiden. Om gutterom der ensomme unge menn radikaliseres. Vi lever i et samfunn som polariseres mer og mer og vi er i ferd med å låses i en farlig skyttergravskrig der "sannheten" handler mer om følelser, enn om fakta. Ondskapens "drivhus" er dessverre lette å finne i vår tid, men hva om vi løfter blikket og ser etter det motsatte? Hvor finnes "godhetens drivhus" - Og hvordan kan vi sammen bygge og forsterke dem?

I panelet: Domprost Fred Berg, filosof Hans H. Grelland og livsveileder i HEF Ingun Steen Andersen. Samtalen ledes av filmskaper Kristian Landmark.

Finnes ondskap, og hva er ondskap? Hvilke sosiale mekanismer og situasjoner danner grobunn for ondskap? Er menneskene som står bak onde handlinger nødvendigvis onde, og finnes en ren, ond vilje?

Ordet «ondskap” har en «eim av svovel og geitehorn” skriver journalist og rådgiver i HEF Didrik Søderlind. Er ondskap som ord og begrep utdatert, er det et språklig fossil som står i veien for en viktig diskusjon? Kan det være vi trenger begrepet mer enn noensinne, og at det bør inn i samfunnsdebatten sammen med spørsmålet, Hvordan kan vi bekjempe ondskap?

Tid

Lør. 03 des. 2022
Klokken: 15:00

Sted

Kristiansand folkebibliotek

Arrangør

I samarbeid med Human-Etisk Forbund og Kristiansand folkebibliotek

Billettpriser

Gratis inngang