I slik en natt

AVLYST: Fra FilmARKIVET: I slik en natt (1958)

Torsdag 12. november kl. 19.00 viser vi "I slik en natt" fra 1958. Før filmen blir det en samtale mellom historiker Thomas V.H. Hagen og historiker og arkivar Roger Tronstad.

Oppdatert 9. november: Dette arrangementet er dessverre avlyst. Påmeldte som har kjøpt billett har blitt kontakt på e-post og vil få billettavgiften refundert.

"I slik en natt" handler om Gestapos jakt på en gruppe jødiske barn i Oslo, og om det dristige forsøket på å bringe barna i sikkerhet. Tittelen er hentet fra diktet "Jøden" av Henrik Wergeland.


Filmen er basert på en hendelse fra virkeligheten. Høsten 1942 hadde nazistene begynt å sende norske jøder til konsentrasjonsleirer i Tyskland. Samtidig samlet to norske kvinner foreldreløse jødiske barna på et barnehjem i Oslo, men heller ikke her var de trygge.

Bare minutter før Gestapo slo til, hadde barna blitt flyttet. Flere kvinner var med på å redde de foreldreløse jødiske barna på barnehjemmet fra Gestapo. I filmen er de samlet i én skikkelse - en ung lege som blir spilt av Anne-Lise Tangstad.

Filmen innledes med en samtale mellom historiker ved ARKIVET Thomas V.H. Hagen, og historiker og arkivar Roger Tronstad. Tronstad er snart klar med ny bok om antisemittisme på Sørlandet frem til 1945.

Vi har begrenset antall plasser tilgjengelig, og oppfordrer til kjøp av billett på nett i forkant av filmvisningen.

Tid

Tor. 12 nov. 2020
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter