Filmpremiere 10 06 Nettside event

Filmpremiere: Så er spørsmålet; hadde de egentlig råd til det før og?

Tirsdag 15. juni kl. 19.00 inviterer vi til premierevisning av "Så er spørsmålet; hadde de egentlig råd til det før óg?". Filmen er basert på erfaringene filmskaper Kaisa Hansen-Suckow og hennes familie har med fattigdom. Etter filmen blir det panelsamtale.

Ett år etter den første nedstengning av landet var Erna Solberg gjest hos NRK. Journalisten spør henne: "Ja, for hva tenker du da, som statsminister, når du hører historier om folk som ikke har råd til å betale regningene denne måneden, ikke har råd til mat, ikke har råd til klær, altså som må spare hver eneste krone da?". Statsministeren svar ga tittel til filmen, som er skapt av Kaisa Hansen-Suckow fra Arendal.

Om filmen:

Barnefattigdom er stadig i nyhetsbildet, og barnefattigdommen har økt betydelig de siste årene. Disse barna vokser ikke opp i et vakuum. Hvem er foreldrene rundt dem? Hvilket liv lever de og hvilke utfordringer står de ovenfor? Det er dette Kaisa Hansen-Suckow har ønsket å tematisere i filmen sin. Publikum blir med inn mellom husets fire vegger, til våkenetter og tannverk, til butikken hvor kortet blir avvist, til NAV, til avmakt og til uro, håp og humor.

En av fire nordmenn har i 2021 ikke økonomi til å håndtere en uforutsett utgift. Køene på utsiden av fattighusene i Norge er så lange at enkelte må gå tomhendt hjem. Flere ligger våkne om natta med bekymringer og tannverk.

Dette er historien til en av familie bak den mørke statistikken om fattigdom i Norge. Filmen har en varighet på 30 minutter.

Om filmskaperen:

Kaisa Hansen-Suckow aktivist, kunstner og byråkrat. Hun er 29 år gammel, kommer fra Arendal og flyttet i 2013 til Kristiansand for å studere. Da studerte hun bachelor i teater fulgt opp med master i tverrfaglig kunstfag, på Universitetet i Agder. Etter utdanningen sin fikk Kaisa jobb i gamle Songdalen kommune, i tidligere enhet for kultur og inkludering, hvor hun jobbet med barn og ungdom, ungdomsdemokrati, forebyggende og inkluderende. Arbeidet i Songdalen ga henne mulighet til å bruke utdannelsen sin, men også egen erfaring med fattigdom som barn og voksen.

Nå er hun i permisjon for å arbeide blant annet med filmen Så er spørsmålet; Hadde de egentlig råd til det før òg? Filmen er basert på Kaisa, og familiens egne erfaringer med fattigdom.

I april 2021 fikk Kaisa og hennes ad-hoc gruppe bestående av Alexander F.C Johansen, Alf Vaksdal og Daniel Holten støtte av Cultivas ekstraordinære koronastøtte - Mangfold, inkludering og digitalisering.


Filmvisningen blir etterfulgt av en panelsamtale. Mer informasjon om dette kommer fortløpende.

Arrangementet er en del av Her og nå på ARKIVET, et samarbeid mellom ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Røde Kors og FN-sambandet.

Arrangementet er gratis, men det kreves påmelding på grunn av smittevern og gjeldende restriksjoner.

Tid

Tir. 15 jun. 2021
Klokken: 19:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Vesterveien 4

Arrangør

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Røde Kors og FN-sambandet