2023 04 11 Bokpresentasjon april Nettside 1 Event

Bokpresentasjon: To historier om motstandskvinner

Tirsdag 11. april kl. 13.00-15.00 inviterer ARKIVETs venneforening til bokpresentasjon og forfatterbesøk. Denne gangen får vi besøk av to forfattere som presenterer to ulike bøker om motstandskvinner under andre verdenskrig.

Vi får besøk av Stig H. Christensen og Goggi Sæter.

«Fange 37722 i Ravensbrück» er skrevet av søskenparet Stig H. Christensen og Unn Christensen. Moren, Meta, var 21 år da hun ble arrestert 2. november 1942. Hun jobbet i fremmedavdelingen på Trondheim politikammer og utstedte falske legitimasjonskort til folk som måtte flykte. I Trondheim ble hun forhørt av Gerhard Flesch. En sterk skildring av en modig kvinne som overlevde Falstad, Grini og Ravensbrück.

Boka «Torturert og tatt som gissel – Gåten Ingeborg Holm» er skrevet av Goggi Sæter presenteres også. Ingeborg Holms historie er et bidrag til å løfte en fagforeningsleder, kommunist, krigsmotstander, krigsfange og kvinne fram i lyset. Hun overlevde krigen og fortsatte som renholdsarbeider på tross av de skadene hun pådro seg. Takken fra norske myndigheter var en kamp gjennom 30 år for å få innvilget krigsinvalidepensjon. Hvorfor har denne kvinnen og andre kvinner vært ukjente for oss?

Det er anledning til å kjøpe bøkene signert av forfatterne.

Tid

Tir. 11 apr. 2023
Klokken: 13:00

Sted

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Arrangør

ARKIVETs venneforening

Billettpriser

Gratis